Green Smash – Restaurant Vermeer

Oorsprong

Deze cocktail is de signature non-alcoholische cocktail bij restaurant Vermeer in Amsterdam. De basis is Seedlip Spice, waaraan 2 huis-gemaakte siropen worden toegevoegd. Wel even een werkje om zelf te fabriceren, maar de bereidinsgwijze staat hieronder. Deze cocktail gaat mooi samen met een de gegrilde kalfstong en hier vind je het recept daarvan.

 

Moeilijkheidsgraad
Je moet 2 siropen zelf maken om deze cocktail goed te kunnen maken, wel even een werkje dus.
Maar de moeite meer dan waard!

 

Toegankelijkheid
Een heerlijke non-alcoholische cocktail. 

 

Als je deze lekker vindt, probeer dan ook
Bramble
Gin Basil Smash

Green Smash

 

Voorbereiding
15 minuten

 

Bereidingtijd
3 minuten

 

Benodigdheden
50 ml      Seedlip Spice
20 ml      limoensap
15 ml      basilicumsiroop
15 ml      selderijbladsiroop

 

Methode: shake & finestrain
Glas: Tumbler
Garnering: klein takje bleekselderij en optioneel lavas-oliedruppels

 

Zo maak je ‘m
Basilicum & selderijbladsiroop:
Kook een bos van het betreffende kruid met water en suiker samen. Zeef dit en laat afkoelen. Bewaar in de koelkast.

 

De cocktail:
Vul de tumbler-glas met ijsblokjes, zodat het glas gekoeld wordt. Voeg alle ingrediënten bij elkaar behalve de lavas-olie en shake het met veel ijs in een shaker. Verwijder het ijs uit je tumbler-glas en doe groot ijsblok in tumbler. Fine strain vanuit shaker in het tumbler-glas.

 

Garneer met bleekselderij en lavas-oliedruppels

 

Pro-tip
Hoe meer pro dan dit wil je t hebben? Mocht je alle ingrediënten hebben gemaakt dan zou je er ook een alcoholische variant van kunnen maken, door de Seedlip te vervangen door een London Dry Gin.

Beoordeel dit