Pineapple Martini – Ben Reed

Pineapple Martini by Ben Reed
Beeld credits: Gridiron London

 

Oorsprong
Hiervoor laten we Ben Reed, de bedenker van deze cocktail en een van de aanjagers van de Cocktail Renaissance, zelf aan het woord:
“I created this drink for the first contemporary cocktail competition to happen in London for over 30 years. It was 1997, the comp was for Absolut vodka and this drink was the winner.  I was running a celebrity members bar called the Met bar which was attached to a boutique hotel called the Metropolitan on London’s Park Lane.

One of the trends of the time was to put things inside bottles of vodka and let them macerate: chilli garlic candy etc.  I wanted to create something fresher so decided to use fresh fruit.  An industry first at the time. We had a martini list in our bar and this drink became one of many fresh fruit martinis we served.  Other popular fresh fruit martinis include: watermelon, kiwi, lychee, strawberry, melon, raspberry.

Wil je meer weten over Ben? Check z’n website hier!

 

Moeilijkheidsgraad
De Pineapple Martini is echt makkelijk te maken, je moet kunnen muddlen en shaken.

 

Toegankelijkheid
Als je van fruit houdt en van wodka, zul je deze cocktail geweldig vinden! Je kunt elk fruit persen en toevoegen aan wodka.

 

Als je deze lekker vindt, probeer dan ook
Pornstar Martini

 

Voorbereiding: 3/4 minuten.
Ananas: snijd een plak van 1 inch van een superrijpe ananas. Verwijder de schil en de binnenkern en snijd in stukjes.
Suikersiroop: los 1 kopje warm water op in 2 kopjes rietsuiker. Roeren.

 

Bereidingtijd: 2 minuten

 

Benodigdheden
60ml vodka
5-10 ml 2:1 sugar syrup (naar smaak)
1 dik stuk verse ananas in stukjes gesneden

Methode: Muddle, shake, double strain
Glas: Martini Glass
Garnering: ananasspiesje

 

Zo maak je ‘m
Doe de ananas in je shaker en pers dit met een muddler om het sap eruit te halen. Voeg de wodka en 5 ml suiker toe (voeg meer toe als je het zoeter wilt) en vul de shaker met ijs. Schud superhard en dubbel-strain in een voorgekoeld martiniglas. Garneer met de ananasspies: neem een dun plakje ananas en snijd een driehoekje om als garnering te gebruiken.

 

Zo maak je een pitcher:
Je kunt 4/5 ananasschijven in een sapcentrifuge doen, het sap vervolgens in een blender doen, de wodka en suiker toevoegen en een frozen versie maken. (vergeet niet de hoeveelheid wodka en suiker die je gebruikt te verhogen met het aantal drankjes dat je wilt serveren)

 

Pro-tip
Deze cocktail kun je met elk type fruit maken waar je zin in hebt of wat in het seizoen is. 

3/5 - (1 stemmen)