FAQ & Praktisch

Praktische informatie

Op zaterdag 26 oktober 2024 vindt de 4e editie van The Art Of Drinks plaats, hèt storytelling platform voor dranken in Nederland. Met een ticket heb je de hele dag toegang tot de allermooiste wijnen, bieren en dranken van de wereld. De twee dagen daaropvolgend is The Art Of Drinks een beurs, waar uitsluitend via standhouders tickets voor kunnen worden aangevraagd door eigenaars en medewerkers van slijterij en horeca. Hieronder vind je alle informatie over het hoe en wat van dit event!

TAOD staat voor The Art Of Drinks. Een evenement op zaterdag 26 oktober, maar ook een beurs, op zondag 27 en maandag 28 oktober, waarbij de kunst van het maken van wijn, bier, gedistilleerd en non-alcoholisch centraal staat. Niet alleen de makers ervan staan centraal, ook de toepassing ervan krijgt een central rol op het evenement. The Art Of Drinks (TAOD) is verdeeld in 1 dag die voor iedereen toegankelijk is (zaterdag 26 oktober) en 2 dagen beurs (zondag 27 en maandag 28 oktober), uitsluitend toegankelijk voor slijters en horeca.

De Kromhouthal is een van de meest inspirerende eventlocaties van Nederland. Voor The Art Of Drinks is dit de ideale omgeving voor het vertellen van verhalen. Alle aanwezige merken hebben een eigen ruimte waarin zij laten zien en proeven wat hen bijzonder maakt. 

Het proeven van de meeste dranken is inbegrepen bij je entree ticket. Dat doe je met je eigen proefglas dat je bij binnenkomst van ons krijgt. De meer bijzondere wijnen en dranken kun je proeven tegen een kleine bijbetaling. Dit is afhankelijk van de verkoopwaarde van een fles. Zo zijn er whisky’s van ver boven de € 3.000 per fles te proeven en bijzondere Cuvée’s uit Bordeaux. Hiervoor betaal je dan natuurlijk iets bij om te proeven, maar het is ook een bijzondere gelegenheid om zoiets een keer te kunnen proberen! In veel stands zijn ook volle glazen te koop, bijvoorbeeld van je favoriete wijn, bier of cocktail. Unitprijs van een hele munt is € 2 en prijzen gaan vanaf een halve munt (€ 1). 

Een munt kost € 2 en er kan ook betaald worden met halve munten. Deze kunnen worden gebruikt om mee te proeven, een glas bier, wijn of een cocktail mee te bestellen en om eten mee te kopen. 

Dat hangt helemaal af van wat je wil proeven. In principe kun je ook zonder muntjes een hele dag de lekkerste dingen proeven. Maar als je die ene bijzondere rum wilt proeven, een speciale cuvée of een zeer exclusieve whisky, dan is het handig om wat muntjes bij je te hebben. Ook als je zin hebt in een vol glas bier, een cocktail of wijn bij het eten. 

Het woord zegt het natuurlijk al een beetje, het is een kleine hoeveelheid. Om te zorgen dat je heel veel verschillende dingen kan proeven én dat je niet heel snel te veel drank gebruikt, zorgen de standhouders ervoor dat je glas nooit te vol wordt geschonken. Bovendien: voel je nooit verplicht een proefglas helemaal leeg te drinken!

The Art Of Drinks vindt plaats in De Kromhouthal in Amsterdam Noord. 

Zaterdag 28 oktober: 14:00 – 22:00

Zondag 29 oktober: 11:00 – 19:00 (besloten beurs!)

Maandag 30 oktober: 11:00 – 19:00 (besloten beurs!)

Restaurant Lowlander zal tijdens het event al het eten verzorgen, dus je bent in goede handen!

Mail even naar info@theartofdrinks.nl met je ordernummer of liever nog een printscreen van je betaling. 

 

Heb je tickets via ons aangevraagd voor de B2B dagen, of via een standhouder, mail dan even naar info@theartofdrinks.nl.

Als je tickets hebt aangevraagd bij een standhouder, vraag dan daar de extra tickets aan. Je kan ook altijd het formulier op de B2B pagina invullen. Hou er rekening mee dat tickets beperkt beschikbaar zijn en dat aanvullende aanvragen kunnen worden afgewezen.

Dat is op zich prima natuurlijk, zorg wel dat je als bestuurder niet drinkt! Parkeren kan in de omgeving van De Kromhouthal. Het is betaald parkeren op alle dagen, zaterdag en maandag vanaf 9 uur en zondag vanaf 12 uur en op alledrie de dagen tot middernacht.

Heel goed, sowieso een verantwoorde manier om te reizen als je alcohol gaat proeven. 

Hou rekening met je alcoholgebruik. Ook als fietser is het niet toegstaan met teveel alcohol op je in het verkeer te begeven. Je kunt ongetwijfeld de weg naar het Westerpark vinden, anders kun je je navigatie instellen op Klönneplein 1.

Er zijn een bewaakte garderobe en kluisjes. Beide zijn gratis te gebruiken.

Het is niet toegestaan honden aan de riem mee te nemen, met uitzondering van emotional support dogs. Graag wel vóóraf melding hiervan maken via info@theartofdrinks.nl. 

 

Het is een 18+ event dus kinderen zijn niet toegestaan. Uitzondering zijn hele jonge kinderen die uitsluitend kunnen worden gedragen of in een kinderwagen zitten. Voor hen hoef je uiteraard geen los kaartje te kopen.

We hebben geen speciale kaartjes voor bezoekers die bewust alcoholvrij zijn. Er valt ook voor hen genoeg moois te proeven.

Nou en of! Elke dag zijn er verschillende tastings en seminars, zowel in de stands als op de speciaal daarvoor ingerichte seminar area’s. Kaartjes hiervoor kun je spoedig bijbestellen. Let op: je dient wel een geldig entreebewijs te hebben om aan een seminar of tasting deel te nemen.

Naast heel veel moois om te proeven, zowel bij de stands als in de seminars kun je lekker eten. Gedurende de dag zal op verschillende plekken live jazz worden gespeeld. Vanaf half 8 is de seminar area omgebouwd tot dansvloer waar het dj collectief van De Kopstootbar een lekker feestje gaat bouwen.

Gezamelijk met alle standhouders hebben we ons als doel gesteld een evenement te organiseren waar verantwoord alcoholgebruik centraal staat. We zullen samen met de standhouders actief toezien dat bezoekers die gedrag vertonen dat hoort bij ontverantwoorde alcoholconsumptie geen alcohol meer kunnen krijgen. Ook bij de bezoeker ligt een mate van verantwoordelijkheid om de eigen alcoholconsumptie in de gaten te houden en mede-bezoekers die wellicht teveel op hebben te ontmoedigen meer te drinken. Check hier onze Algemene Voorwaarden: https://theartofdrinks.nl/algemenevoorwaarden/