FAQ & Praktisch

Praktische informatie

Op zaterdag 29 oktober vindt de 2e editie van The Art Of Drinks plaats. Met een ticket heb je de hele dag toegang tot de allermooiste wijnen, bieren en dranken van de wereld. De twee dagen daarop is The Art Of Drinks een beurs, waar uitsluitend via standhouders tickets voor kunnen worden aangevraagd door eigenaars en medewerkers van slijterij en horeca. Hieronder vind je alle informatie over het hoe en wat van dit event!

TAOD staat voor The Art Of Drinks. Een evenement, maar ook een beurs, waarbij de kunst van het maken van wijn, bier, gedistilleerd en non-alcoholisch centraal staat. Niet alleen de makers ervan staan centraal, ook de toepassing ervan krijgt een central rol op het evenement. The Art Of Drinks (TAOD) is verdeeld in 1 dag die voor iedereen toegankelijk is (zaterdag 29 oktober) en 2 dagen beurs (zondag 30 en maandag 31 oktober), uitsluitend toegankelijk voor slijters en horeca.

De Gashouder is een van de meest inspirerende eventlocaties van Nederland. Voor The Art Of Drinks is dit de ideale omgeving voor het vertellen van verhalen. Alle aanwezige merken hebben een eigen ruimte waarin zij laten zien en proeven wat hen bijzonder maakt. 

Het proeven van de meeste dranken is inbegrepen bij je entree ticket. Dat doe je met je eigen proefglas dat je bij binnenkomst van ons krijgt. De meer bijzondere wijnen en dranken kun je proeven tegen een kleine bijbetaling. Dit is afhankelijk van de verkoopwaarde van een fles. Zo zijn er whisky’s van ver boven de € 3.000 per fles te proeven, en bijzondere Cuvée’s uit Bordeaux. Hiervoor betaal je dan natuurlijk bij om te proeven, maar het is ook een bijzondere gelegenheid om zoiets een keer te kunnen proberen! In veel stands zijn ook hele glazen te koop, bijvoorbeeld van je favoriete wijn, bier of cocktail. Unitprijs van een hele munt is € 2 en prijzen gaan vanaf een halve munt (€ 1).

Een munt kost € 2 en er kan ook betaald worden met halve munten. Deze kunnen worden gebruikt om mee te proeven, een glas bier, wijn of een cocktail mee te bestellen en om eten mee te bestellen. 

Dat hangt helemaal af van wat je wil proeven? In principe kun je ook zonder muntjes een hele dag de lekkerste dingen proeven. Maar als je die ene bijzondere rum wit proeven, een speciale cuvée of een zeer exclusieve whisky, dan is het handig om wat muntjes bij je te hebben. Ook als je zin hebt in een vol glas bier of wijn bij het eten.

Het woord zegt het natuurlijk al een beetje, het is een kleine hoeveelheid. Om te zorgen dat je heel vel verschillende dingen kan proeven èn dat je niet heel snel te veel drank gebruikt, zorgen de standhouders ervoor dat je glas nooit te vol wordt geschonken. Bovendien: voel je nooit verplicht een proefglas helemaal leeg te drinken!

The Art Of Drinks vindt plaats in de Gashouder op de Westergas, Amsterdam. 

Zaterdag 29 oktober: 14:00 – 22:00

Zondag 30 oktober: 11:00 – 19:00

Maandag 31 oktober: 11:00 – 19:00

Op het middenplein van de Gashouder is een foodarea, waar je lekker eten kan bestellen. Buiten de Gashouders staan extra foodtrucks waar warm eten kan worden besteld. Dit kan helaas niet binnen worden bereid in verband met de luchtkwaliteit. Wel kun je binnen lekker zitten om alles op te eten (en te drinken). Het eten wordt verzorgd door Bistro Nomade, die zalm en kip van de grill serveert met franse frietjes, lekkere hamburgers, mooie salades en nog veel meer heerlijke gerechten, ook vegetarisch! 

Een belangrijke reden hiervoor is omdat we alcohol schenken. Wij moeten dus zeker weten dat al onze bezoekers meerderjarig zijn. Daarnaast hebben we helaas nog altijd te maken met corona. In welke mate dit tijdens ons event is weten we nu natuurlijk niet, maar we willen hier wel graag op zijn voorbereid. Belangrijk om te weten is dat we je telefoonnummer alleen vlak voor en tijdens het event gebruiken om je relevante info te sturen over bijvoorbeeld tastings. Verder gebruiken we je email om je te berichten over onze toekomstige events. Wil je dat niet, dan kan je je gewoon uitschrijven.

Mail even naar info@theartofdrinks.nl met je ordernummer of liever nog een printscreen van je betaling. 

 

Heb je tickets via ons aangevraagd voor de B2B dagen, of via een standhouder, mail dan even naar info@theartofdrinks.nl.

Als je tickets hebt aangevraagd bij een standhouder, vraag dan daar de extra tickets aan. Je kan ook altijd het formulier op de B2B pagina invullen. Hou er rekening mee dat tickets beperkt beschikbaar zijn en dat aanvullende aanvragen kunnen worden afgewezen.

Dat is op zich prima natuurlijk, zorg wel dat je als bestuurder niet drinkt! Parkeren kan in de omgeving van de Gashouder en in de Q-Park Westergasfabriek. Het is betaald parkeren op alle dagen, zaterdag en maandag vanaf 9 uur en zondag vanaf 12 uur en op alledrie de dagen tot middernacht.

Heel goed, sowieso een verantwoorde manier om te reizen als je alcohol gaat proeven. Vanaf Amsterdam Centraal kun je bus 21 pakken en je stapt uit op halte “Haarlemmerweg”. Het is zo’n 12 minuten rijden. Je ziet dan aan je rechterhand de Gashouder al liggen.

 

Kom je vanaf Sloterdijk dan heb je niet lekker gepland, dit is namelijk echt een onhandig station om naar Gashouder te komen. Het is ruim 20 minuten totaal met metro lijn 50/51 (richting Gein) en dan overstappen op lijn 21 op de Burg. de Vlugtlaan, uitstappen Van Hallstraat. Je kan ook lopen, dat is zo’n 30 minuten.

 

Als je in Amsterdam woont en met het OV komt weet je waarschijnlijk wel hoe je bij de Gashouder komt. Tram lijn 3 stopt sowieso vlakbij, bus 21 rijdt er langs.

Hou rekening met je alcoholgebruik. Ook als fietser is het niet toegstaan met teveel alcohol op je in het verkeer te begeven. Je kunt ongetwijfeld de weg naar het Westerpark vinden, anders kun je je navigatie instellen op Klönneplein 1.

Het is niet toegestaan honden aan de riem mee te nemen, met uitzondering van emotional support dogs. Graag wel vóóraf melding hiervan maken via info@theartofdrinks.nl. 

 

Het is een 18+ event dus kinderen zijn niet toegestaan. Uitzondering zijn hele jonge kinderen die uitsluitend kunnen worden gedragen of in een kinderwagen zitten. Voor hen hoef je uiteraard geen los kaartje te kopen.

We hebben geen speciale kaartjes voor bezoekers die bewust alcoholvrij zijn. Er valt ook voor hen genoeg moois te proeven.

Nou en of! Elke dag zijn er verschillende tastings en seminars, zowel in de stands als op de speciaal daarvoor ingerichte seminar area’s. Kaartjes hiervoor kun je spoedig bijbestellen. Let op: je dient wel een geldig entreebewijs te hebben om aan een seminar of tasting deel te nemen.

Naast heel veel moois om te proeven, zowel bij de stands als in de seminars kun je lekker eten. Gedurende de dag zal op verschillende plekken live jazz worden gespeeld. Vanaf half 8 is de seminar area omgebouwd tot dansvloer waar het dj collectief van De Kopstootbar een lekker feestje gaat bouwen.

Gezamelijk met alle standhouders hebben we ons als doel gesteld een evenement te organiseren waar verantwoord alcoholgebruik centraal staat. We zullen samen met de standhouders actief toezien dat bezoekers die gedrag vertonen dat hoort bij ontverantwoorde alcoholconsumptie geen alcohol meer kunnen krijgen. Ook bij de bezoeker ligt een mate van verantwoordelijkheid om de eigen alcoholconsumptie in de gaten te houden en mede-bezoekers die wellicht teveel op hebben te ontmoedigen meer te drinken.