A Tale Of Tokyo – de nieuwe limited edition van Glenmorangie

Glenmorangie A Tale of Tokyo

A Tale Of Tokyo – de nieuwe limited edition van Glenmorangie

Beoordeel dit

Glenmorangie A Tale of Tokyo combineert levendige, gedurfde smaken met zachte zoetheid en is een single malt whisky vol zintuiglijke contrasten, net als Tokio zelf. Met de wens om te experimenteren met zeldzame Japanse Mizunara eiken vaten, heeft Dr. Bill een limited edition gecreëerd die wordt gekenmerkt door betoverende tegenstellingen.

Mizunara vaten
De whisky-makers van Glenmorangie zijn al 180 jaar lang eindeloos experimenteel en innovatief in hun zoektocht om heerlijke whisky’s te creëren. Met de ‘A Tale of…’ limiteds doet Glenmorangie elke keer weer een ander onderwerp aan, dit keer de Japanse hoofdstad Tokio. Voor Dr. Bill Lumsden, de wereldreizende whisky-maker van Glenmorangie, is Tokio is altijd een plek van grote creatieve inspiratie geweest. Een plek waar drukke straten worden gecounterd met stille tuinen en oude gebruiken met ultramodernisme. Enige tijd geleden, toen hij door Japan reisde vroeg Dr. Bill zich af hoe hij een single malt kon creëren die de contrasterende geneugten van Tokio kon vatten, en wat de invloed van complexe Japanse Mizunara eik zou kunnen zijn op het lichte, bloemige karakter van de Highland distilleerderij. Na een onvermoeibare zoektocht slaagde hij erin om een klein aantal Mizunara vaten te bemachtigen, die erom bekend staan een zeer kenmerkende en ongebruikelijke smaak aan whisky te geven. Hij balanceerde de resulterende unieke en gedurfde smaken van het Japanse eikenhout met Glenmorangie die zowel in bourbon- als sherryvaten is gerijpt, om een heerlijk gebalanceerde whisky te creëren die de tegenstellingen van Tokio belichaamt.

Glenmorangie A Tale of Tokyo

Dr. Bill Lumsden inspecteert de vaten Glenmorangie – photocredits Carol Sachs

Kunstenaar Yamaguchi Akira
Om de levendige inspiratie en smaken van A Tale of Tokyo tot leven te brengen, werkte Glenmorangie samen met de Japanse kunstenaar Yamaguchi Akira, die zijn eigen speelse perspectief van de rijke lagen geschiedenis en cultuur van de stad heeft gecreëerd in een kunstwerk dat elk flesje en de verpakking siert. Door zijn kenmerkende maximalistische vogelperspectiefstijl te verenigen met het technicolor palet van Glenmorangie, plaatst het beroemde bezienswaardigheden en kenmerken van zowel Tokio als de Highland Distilleerderij naast elkaar, evenals traditionele Japanse bezigheden met knipogen naar de smaken van de whisky. Van de Tokyo Tower en Ueno Park tot de giraffe-hoge ketels van Glenmorangie en weelderige Mizunara eikenbomen, er zijn veel complexe, verborgen ontdekkingen in zijn werk, inclusief verschillende afbeeldingen van Dr. Bill verspreid door het kunstwerk.

“Ik heb een deel van de Glenmorangie spirit deels gerijpt in zeldzame Japanse Mizunara eiken vaten, waar ik al enige tijd nieuwsgierig naar was. De invloed van dit hout is ongelooflijk complex en ongebruikelijk; het vereiste balans en verzachting met Glenmorangie die was gerijpt in bourbon- en sherryvaten, en het resultaat is een dram vol heerlijke zintuiglijke contrasten, net als een reis naar Tokio.”
Dr. Bill Lumsden, Director of Whisky Creation bij Glenmorangie

“Het was een groot plezier om samen te werken met Glenmorangie om A Tale of Tokyo tot leven te brengen door middel van mijn kunst. Het idee van mijn thuisstad roept zoveel verschillende gedachten en gevoelens op, en mijn werk weerspiegelt de contrasten van Tokio op vele manieren. Het opnemen van elementen over Glenmorangie en die whisky sprak echt tot mijn gevoel voor speelsheid.”
Yamaguchi Akira, Kunstenaar voor A Tale of Tokyo

Glenmorangie A Tale of Tokyo

Dr. Bill Lumsden in het artwork gecreërd door Yamaguchi Akira

Geen reactie's

Geef een reactie