Bacardí opent Rum Room in Amsterdam

Bacardí opent Rum Room in Amsterdam

Beoordeel dit

Een van de dranksoorten die het meest gegroeid is de afgelopen jaren is rum. Van oorsprong wordt deze drank gemaakt in het Caraïbisch gebied en Midden- en Zuid-Amerika. Inmiddels wordt in bijna elk land ter wereld rum gestookt, al komt de molasses (het sap van geperst rietsuiker) natuurlijk altijd uit tropische oorden. Zonder twijfel het beroemdste rummerk ter wereld is Bacardí, dat in 1862 de basis legde voor de moderne rum. Vanaf vandaag kun je in Amsterdam hun Rum Room bezoeken, waar je alles kan worden uitgelegd over hun oudere rums.

 

 

Angel’s Share

In Puerto Rico liggen rij na rij vaten rum te rijpen onder de tropische zon. Dat de interactie tussen hout en vloeistof een stuk sneller gaat dan in bijvoorbeeld Schotland moge duidelijk zijn. Maar hoeveel invloed dat heeft op de kleur, smaak en de hoeveelheid drank in het vat kun je prachtig zien in de Rum Room. Het gedeelte dat verdampt bestaat uit zowel water als alcohol en heet The Angel’s Share. De bekendste Bacardí is uiteraard de Carta Blanca, die minimaal 1 jaar heeft gerijpt. Dat deze nagenoeg kleurloos is, komt door een houtskool filtering die na rijping plaatsvindt. De range gerijpte rums die in Nederland goed verkrijgbaar is, bestaat uit 3 rums: Cuatro, Ocho en Diez Años.

 

Tropische zon

De jongste, gerijpte premium rum is Bacardí Anejo Cuatro van, uiteraard, vier jaar oud. De glinsterend, goudkleurige rum heeft een honingzachte smaak, gebalanceerd met milde vanille en gebrande eik. Añejo Cuatro komt het best tot zijn recht in een klassieke rumcocktail, zoals een Daiquiri of een highball in de mix met Ginger Ale. De acht jaar oude BACARDÍ Reserva Ocho is een complexe goudkleurige rum met een diepe, gelaagde en zachte smaak van gedroogd fruit, specerijen, eik en vanille. Deze rum is geïnspireerd op een familierecept uit 1862 en was voor 7 generaties lang enkel voorbehouden voor de BACARDÍ familie zelf. De rum is perfect geschikt om puur te nippen en leent zich goed voor cocktails met allure zoals een Old Fashioned of een Old Cuban. Gran Reserva Diez heeft weer een andere expressie en is niet zomaar een oudere versie van Ocho. Diez heeft iets unieks. Neem een slokje van deze tien jaar oude rum en je ontdekt veel eik en gekarameliseerd fruit. Er zijn ook mensen die er meloen, banaan of mango in ontdekken. Deze rum drink je het beste puur, met of zonder ijsblokjes.

 

 

Floor van Nederend

Het leuke van de Bacardí Rum Room is natuurlijk dat je er meteen alles te weten kan komen over hoe deze rums worden gemaakt. Maar je kan deze 3 prachtige flessen ook los òf als geheel kopen, verpakt in een bijzondere giftbox die ontworpen is door Floor van het Nederend. Hij heeft 3 covers van deze giftboxes gemaakt, gebaseerd op zijn eigen comic character Malvin de Kat. Elke giftbox bevat daarnaast ook 2 glazen. Voor het geheel betaal je maar een heel klein beetje extra, dus eigenlijk een no-brainer. Leuk om te geven maar ook perfect als kado aan jezelf.

 

De Bacardí Rum Room bevindt zich op de Oude Spiegelstraat 3, Amsterdam. Dat is in de 9 Straatjes, dus sowieso leuk om lekker doorheen te lopen. De winkel is dagelijks geopend tot en met 31 december van 10:00 – 18:00. Kun je niet naar de winkel komen, dan kun je ook gewoon online bestellen: rum-room.bacardi.com.

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie