Bottelfeest Chateau Amsterdam2020

Bottelfeest Chateau Amsterdam2020

Beoordeel dit

Urban Wineries. Het lijkt een contradictio in terminis, maar het is een nieuw fenomeen, overgewaaid uit de Verenigde Staten. Een Urban Winery is een leuke manier om de fun van een wijnhuis te beleven zonder de stad te hoeven verlaten. Zeker in het geval van Amsterdam is het een aardig eindje kachelen naar de dichtsbijzijnde wijngaard. Hoewel: dit is in hoog tempo aan het veranderen. Sinds 2017 zit Chateau Amsterdam aan het IJ in Amsterdam, waar het zich als eerste Urban Winery in Nederland vestigde.

 

Dit weekend kun je zelf onderdeel worden van essentieel deel van het proces: het bottelen. En het opdrinken ervan trouwens ook, allemaal gecombineerd in één event. Tijdens hun jaarlijkse Bottelfeest worden namelijk de laatste vaten wijn geleegd. Dat legen kan in kleine proefhoeveelheden maar ook in een fles. Het bottelen dus en daar kun jij ze bij helpen. Terwijl je geniet van de muzikale omlijsting van Pierre et les Optimistes of een van de heerlijke à la carte gerechten. En als je geluk hebt kun je ook nog helpen met druiven stampen.

 

Beeldcredits: Chateau Amsterdam

 

Voor een lang weekend wordt Chateau Amsterdam omgetoverd tot het gezelligste dorpsplein van de stad. Je kunt al hun wijnen proeven, waaronder hun nieuwe lijn Chateau Classique. Maar ook Chateau Modern kan je hier proeven, een lijn met wijnen die met minder conventionele technieken zijn geproduceerd. Kaarten zijn er nog, maar wel bijna uitverkocht.

Geen reactie's

Geef een reactie