De beste nieuwe likeuren van 2021

De beste nieuwe likeuren van 2021

Beoordeel dit

In de laaste weken van het jaar kijken we terug op het nieuws, de hitlijsten, het weer, de politiek, sport en nog veel meer. Daarom hier een overzicht van de mooiste nieuwe dranken die in 2021 werden geïntroduceerd. In dit artikel geven wij je een overzicht van de beste likeuren die in Nederland op de markt kwamen, waarvan we vinden dat jij die niet mocht missen!

 

Kalani Coconut Rum Liqueur

Stiekem is dit wel zo’n beetje dè ontdekking die ik deed het afgelopen jaar. Het geeft een verbluffend frisse smaak die perfect is voor de Piña Colada. Doordat er al alcohol in zit hoef je eigenlijk alleen nog maar ananassap en citrus toe te voegen en je hebt al je cocktail. Kalani wordt gemaakt in Mexico met verse kokosnoten en Mexicaanse rum. Nog niet heel makkelijk te vinden, want het is pas sinds kort op de Nederlandse markt.

Wat maak je hiermee?
Piña Colada, lijkt me duidelijk.
45 ml witte rum
30 ml Kalani
60 ml vers ananassap
1 partje verse citroen (garnering)
Bouw deze cocktail in een glas met ijsblokjes, roer even door en voeg citroensap naar smaak toe.

 

Flor de Caña Spresso

Zonder twijfel kun je de Espresso Martini dè cocktail van 2021 noemen. De belangrijkste smaak-modifier in deze cocktail is de koffielikeur die je gebruikt, en daarbij is de Flor de Caña Spresso een erg fijne. De basis van deze likeur wordt gevormd door 7 jaar oude rum van dit beroemde rumhuis uit Nicaragua. Deze wordt gemengd met een siroop met een rijke koffiesmaak, maar zonder caffeïne.

Wat maak je hiermee?
Espresso Martini
15 ml vodka
35 ml Flor de Caña Spresso
40 ml espresso (afgekoeld)
Goed hard shaken (er moet een dikke schuimlaag op blijven staan, anders nog een keer shaken!) en finestrainen in een cocktail coupe.

 

Villa Massa Amaretto

Met werkelijk een sublieme amaretto breidt Villa Massa haar assortiment uit. Heerlijk fris met Siciliaanse amandelen maakt dit tot een mooie likeur om puur te drinken, maar ook als ingrediënt voor die beroemde cocktail: de Amaretto Sour.

Wat maak je hiermee?
Nou, een Amaretto Sour dus.
50 ml Villa Massa Amaretto
40 ml ver citroensap
20 ml suikersiroop
2 scheutjes Angostura Bitter
1 eiwit
Shake alles goed samen in een shaker met veel ijs en giet uit in een grote tumbler.

 

Tia Maria Matcha

De klassieke Tia Maria kennen we natuurlijk als perfect ingrediënt voor de Espresso Martini. Met de Matcha gooit Tia Maria het over een compleet ander boeg. Het makt namelijk een cream liekur van een relatief onbekende smaak, matcha thee. Dit Japanse groene poeder is steeds bekender aan het worden, met name door de goede eigenschappen die het heeft voor je gezondheid. Dat speelt uiteraard geen rol in de Tia Maria Matcha, maar de bijzondere smaak komt heerlijk natuurlijk terug in deze likeur.

Wat maak je hiermee?
Tia Matcha Tini
40 ml Tia Maria Matcha
40 ml vodka
Shake goed en finestrain in cocktail coupe. Heb je toevallig wat echt matcha-poeder in huis? Garneer dan daar de rand van je glas mee!
Meer info vind je hier.

 

Licor 43 Chocolate

Al sinds een goeie 20 jaar geleden behoort Licor 43 tot de meest gedronken likeuren van Nederland. En heel terecht, want Licor is gewoon heel goed. Om de liefhebber iets meer variatie te bieden is een aantal innovaties gelanceerd, zoals de Baristo (met koffie) en Horchato (tijgernotenmelk, kaneel, citrus). Dit najaar is daar de Chocolate aan toegevoegd, gemaakt van 100 % biologische chocolade. Het smaakprofiel wordt uiteraard gebaseerd op de kenmerkende ingrediënten van Licor 43.

Wat maak je hiermee?
Cacao & Coffee Espresso
35 ml Licor 43 Chocolate
15 ml vodka
40 ml espresso (afgekoeld)
Shake heel goed en finestrain in een cocktail coupe

 

DiSaronno Velvet

Voor de liefhebbers van DiSaronno die óók van cream likeuren houden is dit dus helemaal de bom. Gemaakt van Nederlandse zuivel en uiteraard met de kenmerkende smaken van DiSaronno originale. Omdat het een cream likeur is is deze heel goed geschikt voor after dinner cocktails, bij desserts of gewoon puur met ijs.

Wat drink je hiermee?
White Velvet Espresso Martini
50 ml DiSaronno Velvet
25 ml Tia Maria
25 ml vodka
Shake heel goed met veel ijs en finestrain in een gekoelde cocktail coupe. Strooi er wat chocolade krullen overheen als garnering.

 

Geen reactie's

Geef een reactie