Hennessy viert 10 jaar Very Special Limited Edition

Hennessy viert 10 jaar Very Special Limited Edition

Beoordeel dit

Aardse elementen, herfsttinten en gouden details. De Hennessy Very Special Limited Edition 2020 is een reis langs de elementen van de aarde en haar universum. De geboren Zuid-Afrikaanse Faith XLVII is de kunstenares achter het krachtige design. In 2010 startte Hennessy met de Very Special Limited Edition-traditie waar talenten als Pantone, Vhils, Futura en Kaws al eerder kunstwerken in de vorm van flesdesigns voor creëerden. Faith XLVII is de eerste vrouwelijke kunstenaar die zich aansluit bij de Limited Editions-serie. 

 

Het proces van Faith XLVII haar ontwerpen weerspiegelt de processen die betrokken zijn bij het maken van Hennessy cognac; diep geworteld in de natuur en in harmonie met de seizoenen. Zowel Faith als Hennessy vertrouwen op de samenwerking met de natuur en de kracht van tijd. Voor haar designs neemt Faith XLVII de tijd en besteed veel aandacht aan het selecteren van de juiste grondstoffen, om daar vervolgens iets nieuws van te creëren. Voor de selectie van eaux-de-vie van de cognac Master Blender is dit niet anders.

Je zou kunnen zeggen dat Hennessy Very Special en ik eenzelfde soort alchemie delen: op onze eigen manier gebruiken we basiselementen om iets buitengewoons te creëren.” aldus Faith XLVII.

 

 

Blending the elements

Deze gedeelde passie komt samen in Blending the Elements, het motto van deze nieuwe Very Special Limited Edition. Faith XLVII gebruikte de zon en de tijd als centrale elementen naast de maan, regen en wolken. Het kleurenpallet is een combinatie van natuurtinten en perzikkleur, dat een zonsondergang visualiseert. De wijnstokken, geaccentueerd in kostbaar bladgoud, en opvallende grafische letters verwijzen naar de krijtinscripties op eeuwenoude vatenwinkels in de Founder’s Cellar in Cognac, de geboorteplaats van Hennessy. Door kenmerken van de seizoenswisselingen op verrassende manieren te vertalen naar urban elementen, probeert Faith XLVII de natuur te eren in haar ontwerp.

 

Faith XLVII, die haar carrière en artistieke reis begon in muralisme  en de grafittikunst, is inmiddels actief als studio-artist in Los Angeles waar ze werkt aan objecten, collages, schilderkunst, video-installaties en prentkunst. De samenwerking voor het 10-jarig jubileum van de VS Limited Edition markeert voor Faith XLVII een nieuw creatief hoofdstuk.

Hennessy beschouwt een art movement niet als een genre. Het is meer een versmelting van culturen: het cognacmerk zoekt interessant werk binnen een grotere movement en geeft talenten alles wat ze nodig hebben om creatief te zijn en hun design te creëren, ” zegt Faith XLVII over haar samenwerking met Hennessy.

Voortbouwend op de toewijding van Hennessy om te connecten met pioniers uit de art en urban culture, heeft Faith XLVII een design gecreëerd dat niet alleen een nieuw creatief hoofdstuk in haar eigen carrière inluidt, maar ook voor Hennessy. Zo is de samenwerking voor het merk ook een uitbreiding naar nieuwe grenzen binnen de urban culture, en geeft het ruimte om andere gezichten te verwelkomen uit bredere creatieve categorieën naast de bekende beeldende kunst.

 

Geen reactie's

Geef een reactie