Airmail

Oorsprong
In het “Handbook for Hosts” dat Esquire in 1949 publiceerde stonden honderden suggesties voor hapjes, regels voor party games en recepten die goed te maken waren. Hier stond ook de Airmail in vermeld, een cocktail die ooit min of meer spontaan is ontstaan. De naam zou wel eens afkomstig kunnen zijn van de snelste manier om post van A naar B te krijgen, namelijk per vliegtuig. Dat refereert dan weer aan de sterkte van deze cocktail, die je ook snel z’n werk doet om je in hoog tempo in kennelijke staat te krijgen.

 

Als je deze lekker vindt, probeer dan ook:

Daiquirí
Mai Tai

 

Moeilijkheidsgraad
Je moet wel kunnen shaken, het recept voor de honingsiroop staat hieronder.

 

Toegankelijkheid
Een iets meer verfijnde smaak is wel vereist om deze cocktail te waarderen

 

Airmail

 

Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingtijd: 2 minuten

 

Benodigdheden
30 ml golden rum (Spaanse stijl)
15 ml vers limoensap
15 ml honingsiroop
45 ml Champagne
Methode: Shake & Top
Garnering: geen
Glas: Champagnecoupe of -flute of Goblet

 

Zo maak je ‘m
Maak eerst de honingsiroop door 1 deel warm water op 1,5 deel honing te mixen. De hoeveelheid is natuurlijk afhankelijk van hoeveel cocktails je gaat maken. Je kan natuurlijk ook gewoon alvast wat vooruit maken, in de koelkast kun je de rest daarna bewaren. Laat de siroop afkoelen voor gebruik.

Shake de rum, limoensap en siroop met ijs in een shaker en finestrain in het gekoelde glas. Top af met Champagne.

 

Pro-tip
Investeer in een mooie golden rum die niet teveel extra suiker bevat. Hierdoor blijft de droge champagne veel beter overeind. De zoetheid haal je uit de honing. Koop je dus een zoetere Champagne, dan zal je ook iets minder siroop moeten gebruiken in de cocktail. Wat betreft die honing: een honing die qua complexiteit je rum complementeert is de moeite waard om op te zoeken.

 

5/5 - (1 stemmen)