Amaretto Sour

Oorsprong:
De absolute voorganger van deze cocktail is de Whiskey Sour, maar deze variant heeft zich sinds de jaren ‘90 tot misschien wel de meest populaire variant ontpopt. De complexiteit die een Amaretto biedt is een mooie combinatie met het zoet-zuur en de diepe smaak van Angostura bitters.

 

Moeilijkheidsgraad
Het krijgen van een goede schuimlaag vereist wat ervaring met shaken van een Amaretto Sour.

 

Toegankelijkheid
Iedereen vindt deze cocktail lekker, behalve als je niet van amandel houdt.

 

Als je deze lekker vindt, probeer dan ook
DiSaronno Sour
Whiskey Sour
Godfather
Mai Tai

Amaretto Sour

 

Voorbereiding: 2 minuten
Bereidingtijd: 2 minuten

 

Benodigdheden
50 ml Amaretto
40 ml vers citroensap
20 ml suikersiroop
1 – 2 dashes Angostura bitters
Eiwit
Methode: Shake & pour
Garnering: Sinaasappelzest en (optioneel) Maraschino-kers
Glas: Double Old Fashioned of groot rocks glas

 

Zo maak je ‘m
Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een boston shaker met veel ijs. Shake dit nu echt goed, zodat het eiwit in de shaker veel lucht krijgt om mooi dik te worden. Hierdoor krijg je die dikke schuimkraag. Schenk in een tumbler, de ijsblokjes uit de cocktailshaker mogen er gewoon bij, dit scheelt je enorm veel ijs. Heb je thuis een ijsmachine of een enorme diepvries, dan kun je natuurlijk ‘vers’ ijs gebruiken in je glas.

 

Pro-tip
Voor een vegan versie van deze cocktail kun je ook aquafaba, het sap van kikkererwten, gebruiken in plaats van eiwit. Gebruik je wel een eiwit, vang dan het eigeel op om dit te verwerken in je huisgemaakte Advocaat of een omelet. Probeer ook aan de èchte Maraschinokers te komen en niet die felrode variant die eigenlijk helemaal niet lekker is.

 

Beoordeel dit