Brandy Alexander

Oorsprong
De Brandy Alexander is een variant op de in vergetelheid geraakte Alexander, een cocktail gebaseerd op gin. De Brandy Alexander onstond in het Rector Hotel in New York aan het einde van de 20e eeuw. Tijdens de drooglegging werd in veel cocktails de toen nog zeer populaire jenever vervangen door andere dranken en Cognac werd, waarschijnlijk door een succesvolle smokkelroute, een populair cocktail ingrediënt.

 

Moeilijkheidsgraad
Je moet weten hoe je de cocktailshaker moet gebruiken

 

Toegankelijkheid
Een zoetere cocktail die toch complex is door de Cognac

 

Als je deze lekker vindt, probeer dan ook

Brandy Alexander

 

Voorbereiding: 2 minuten

Bereidingtijd: 2 minuten

 

Benodigdheden
45 ml Cognac
30 ml Creme de Cacao
30 ml room

Methode: shake & finestrain
Glas: Martini- of Champagne coupe
Garnering: nootmuskaatrasp

 

Zo maak je ‘m
Schenk alle ingrediënten in een cocktailshaker gevuld met ijsblokjes en schudt goed gedurende 20 seconden. Finestrain de cocktail in een Martini of Champagne coupe en rasp de nootmuskaat over de volle schuimlaag die op de cocktail ligt. Serveer direct, zodat de cocktail nog

 

Pro-tip
Hoe complexer de Cognac is die je gebruikt, hoe complexer je cocktail is. Klinkt logisch, maar met Cognac wordt de spirit zachter en verfijnder naarmate deze ouder is. Ook het gebied waar de Cognac vandaan komt is belangrijk. Voor zachtere, iets zoetere smaken kies je een Cognac uit de Petite of Grande Champagne, voor meer complexiteit kies je een Cognac uit de Borderies bijvoorbeeld.

5/5 - (1 stemmen)