Caipirinha

Oorsprong

 

Moeilijkheidsgraad
De Caipirinha is een leuke cocktail om verschillende technieken mee te oefenen. Hij kan eigenlijk niet fout gaan, alleen maar lekkerder worden naarmate je skills beter worden.

 

Toegankelijkheid
De Caipirinha is een makklijk drinkbare cocktail, die echt verfrissend is.

 

Als je deze lekker vindt, probeer dan ook
Daiquiri
Mojito
Margarita

Caipirinha

 

Voorbereiding: 2 minuten (als je zelf ijs moet crushen iets langer)

Bereidingtijd: 2 minunten

 

Benodigdheden
50 ml Cachaça
halve limoen in 4 partjes
Fijne witte suiker

Methode: muddle & stir
Glas: Double Old Fashioned
Garnering: partje limoen & rietje

 

Zo maak je ‘m
Knijp de partjes limoen uit en doe ze in het glas, samen met 2 barspoons fijne witte suiker.
Muddle dit in het glas tot de suiker en het limoensap samen een papje zijn geworden en vul het voor de helft op met crushed ijs.
Schenk de Cachaça erbij en roer dit kort en stevig door met een barlepel. Als je die niet hebt is een theelepel ook prima.
Je moet ervoor zorgen dat de suiker echt goed is opgelost, anders mist de cocktail balans.
Vul nu het glas helemaal op met crushed ijs en serveer met een rietje en eventueel een partjes limoen.

 

Zo maak je een pitcher Caipirinha
Een pitcher Caipirinha is natuurlijk zo gemaakt, al hoef je dan niet alle partjes limoen los uit te knijpen.
Voor elke serve knijp je een halve limoen uit in een kan. Nu kun je beter suikersiroop gebruiken, omdat anders de kan onderin een dikke laag suiker krijgt. Schenk hier de Cachaça bij en roer dit goed door. Bij het uitschenken vul je eerst de glazen met crushed ijs, daarna schenk je de mix in. Serveer de glazen met een rietje.

 

Pro-tip

Beoordeel dit