Rob Roy

Oorsprong
In essentie is de Rob Roy een variatie op de Manhattan, waarbij de whiskey is vervangen door Scotch whisky. De naam komt van Roy MacGregor, een Schotse outlaw die, terecht of onterecht, de reputatie had als de Schotse Robn Hood.

 

Moeilijkheidsgraad
Het is een gestirrde cocktail – lees hier hoe je dat moet doen.

 

Toegankelijkheid

Als je deze lekker vindt, probeer dan ook
Martinez (gin)
Martinez (genever)
Bronx

Rob Roy

 

Voorbereiding
2 minuten

 

Bereidingtijd
2 minuten

 

Benodigdheden
60 ml Scotch whisky
30 ml Rode Vermouth
2 dashes Angostura Bitters

 

Methode: stir & strain
Glas: Nick & Nora, Champagne- of Martinicoupe
Garnering: sinaasappelzest

 

Zo maak je ‘m
Voeg alle ingrediënten samen in een mixing glass met ijs en roer tot de cocktail helemaal naar jouw tevredenheid is.
Strain dit in je voorgekoelde glas en garneer met een sinaasappelzest

 

Pro-tip
Deze cocktail kun je net als de Manhattan in een dry, sweet en perfect variatie maken. Het recept hierboven is de sweet. Voor een dry variant gebruik je 30 ml Dry Vermouth ipv Rood. De perfect bestaat uit 15 ml Dry en 15 ml Rode Vermouth. Bij de dry en perfect gebruik je een citroen zest als garnering.

Beoordeel dit