20 jul Sagardi stookt het vuur weer op
Hulp voor kwetsbaren in Barcelona
Omdat familie het hart is van hun onderneming besloten Iñaki en Mikel afgelopen maart niet alleen de geplande opening van Sagardi Amsterdam uit te stellen, maar al hun activiteiten wereldwijd op te schorten, om steun te kunnen bieden in hun zwaar getroffen thuisland. Sindsdien verzorgde Sagardi dagelijks 5.000 gratis driegangen maaltijden voor kwetsbare ouderen in Barcelona. Nu ook daar het leven weer wordt opgepakt, was voor hen het moment daar om terug te keren naar Amsterdam en de stad een stukje Baskenland aan de gracht te geven.
Trouw aan de rijke Baskische culinaire tradities staat het product altijd centraal. Daarbij gaat er niets boven versheid en topkwaliteit. Om die reden wordt alles – alle groenten uit de eigen tuin, het vlees van eigen boerderijen en de vis uit de Noordzee – vers aangevoerd. Alle producten worden rechtstreeks uit het Baskenland geïmporteerd en zijn met de grootst mogelijke zorg en respect behandeld om hun smaak en textuur te optimaliseren. Hiermee biedt Sagardi iets werkelijks unieks, want behalve in het Baskenland zelf zal je dit aanbod verse Baskische producten nergens anders vinden! Ook de wijnkaart waar, naast een indrukwekkende selectie internationale wijnen, een glansrol is weggelegd voor Baskische wijnen, ciders en regionale bieren, is in dit opzicht uniek.
Pintxos vormen een essentieel onderdeel van de Baskische cultuur en hebben ook in Amsterdam hun welverdiende plek gekregen. In de uitnodigende pintxosbar voorin de zaak heeft men de keuze uit een zeer brede selectie, onweerstaanbaar ogende pintxos uit Donostia, die zullen variëren per seizoen. Sagardi’s pintxosbar is een heerlijke plek om uitgebreid te proeven en de tijd te vergeten, maar ook om vervolgens door te schuiven naar het restaurant.
De Baskische grill
Hij vormt het vurige hart van iedere Sagardi: de grill, ontworpen en gebouwd op basis van 25 jaar kennis en ervaring van Iñaki. Sagardi’s chefs beheersen de eeuwenoude traditie van de Txuleton tot in perfectie. Het hand geselecteerde, gerijpte rundvlees is afkomstig van ambachtelijk gehouden Vaca (ex-melkkoeien 9-13 jaar). Het premium rundvlees van Buey (Galicische ossen 14-20 jaar) heeft een rijpingsproces ondergaan van minimaal vier tot maximaal zes weken, wat voor buitengewone texturen en smaken van het land, melk en gras zorgt. Ook visliefhebbers worden op hun wenken bediend. Bij Sagardi wordt de perfect bereide, dagverse vis uit de Noordzee in zijn geheel gepresenteerd en gefileerd aan tafel.
Grootmoeders keuken
Uit grootmoeders keuken komen onder meer de nu al iconische kabeljauw omelet, Txangurro (krab bisque) Donostia style, Txipirones (baby inktvis) met seizoensgroenten en in Rioja gestoofde ossenstaart. Maar of je nu piquillo pepers, gegrilde artisjokken, een salade uit de tuinen van Hernani of een garnalen carpaccio bestelt: bij Sagardi krijg je sowieso alleen het allerbeste van het Baskenland op het bord.
Zondag t/m donderdag van 11.00 tot 00.30 uur
Vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 01.00 uur
Openingstijden Restaurant
Zondag t/m donderdag lunch van 12.00 tot 15.00. Diner van 18.00 tot 23.00
Vrijdag en zaterdag lunch van 12.00 tot 15.00. Diner 18.00 tot 23.30
Geen reactie's