Sonnema viert 160e verjaardag met speciale Berenburg

Sonnema viert 160e verjaardag met speciale Berenburg

Beoordeel dit

Berenburg is zonder twijfel hèt drankje van Noord-Nederland en Sonnema was de eerstevariatie die in 1860 hiermee op de markt kwam. Zo’n verjaardag konden ze natuurlijk niet stilletjes aan zich voorbij laten gaan. Omdat grootse vieringen momenteel erg lastig zijn, is een speciale editie op de markt gebracht, in een bijzonder fraaie fles. Samen met een groep liefhebbers is een speciaal recept ontwikkeld, waarmee deze Sonnema 1860 is gemaakt.

 

Al 160 jaar wordt Sonnema’s Berenburg gemaakt, geïnspireerd op Fedde Sonnema. Deze herbergier wilde de standaardreceptuur veranderen van de Beerenburg (let op de dubbele E) die mensen kenden. Het is namelijk Hendrik Beerenburg die al rond 1645 kant- en klare kruidenpakketten verkoopt vanuit Amsterdam. Hiermee maakten een aantal distilleerderijen in Amsterdam hun eigen kruidendrankjes (Beerenburg). Toch wordt Beerenburg met name in de noordelijke provicies populair. In zijn herberg verkocht Fedde Sonnema ook deze kruidendrank, maar hij besloot in 1860 om een bitter op basis van een eigen recept te gaan ontwikkelen. Met dit nieuwe recept, met als basis zuivere jenever, hanteert hij nu de naam Berenburg, een E minder dus.

 

Nu, 160 jaar later, wordt deze “160 jier edysje” uitgebracht, met een aangepast recept. Onder meer jeneverbes, laurierblad, gentiaanwortel, bittere en zoete sinaasappel, galangawortel, laurierblad, muntblad, rozemarijn en  basilicum zijn hiervoor gebruikt. Ook is het alcoholpercentage verhoogt naar 35 % (normaal 30 %) en het geheel komt verpakt in een bijzonder fraaie editie van hun bekende fles. Het orginele recept van Henrik Beerenburg wordt overigens ook nog steeds gemaakt, namelijk door Weduwe Jouwstra. Zij mogen als enige de naam Beerenburg op hun fles voeren.

 

Check hier waar bij jou in de buurt je de Sonnema 1860 kan kopen!

 

De speciale editie van Sonnema 1860 is verpakt in een fraaie fles

Geen reactie's

Geef een reactie