Super Lyan heropent met nieuwe barmanager en nieuw menu

Super Lyan heropent met nieuwe barmanager en nieuw menu

Beoordeel dit

Cocktailbar Super Lyan, begin dit jaar door Belvedere uitgeroepen tot Beste Hotelbar van Amsterdam, is klaar voor de heropening op 26 augustus onder leiding van hun nieuwe barmanager èn met een nieuw menu.

 

Nieuwe barmanager

Lewis Thomson is benoemd tot nieuwe barmanager van cocktailbar Super Lyan. De in Edinburgh geboren Thomson is geen onbekende in de hospitality industrie – na meerdere jaren werkzaam te zijn geweest in de bruisende barscene van Edinburgh en Londen, verhuist hij in 2016 naar Amsterdam waar hij voor cocktailbar Tales & Spirits werkt. Na zijn vele bezoekjes aan White Lyan en Dandelyan (voormalige bars in Londen van de Lyan brand) kreeg Thomson waardering voor het werk dat de Lyan-familie heeft geleverd om het cocktaillandschap te verbeteren maar tegelijkertijd respect te houden voor klassiekers uit het verleden. Thomson: “Ik kijk ernaar uit om de barscene van een stad te blijven steunen waar ik van ben gaan houden, samen met een gepassioneerd en inspirerend Super Lyan team.”

Super Lyan-founder Ryan Chetiyawardana (aka Mr Lyan) laat weten: “We zijn heel enthousiast dat Lewis het Lyan-team komt versterken. Met zijn achtergrond en grote kennis van zowel Amsterdam als de wereld van cocktails, kunnen we niet wachten om onze gasten weer te verwelkomen in Super Lyan!”

 

 

Nieuw menu

Onder leiding van Thomson lanceert Super Lyan bij de heropening tevens een compleet nieuw cocktailmenu. Het herinterpreteren van het bekende is én blijft leidend bij Super Lyan en is de basis voor iedere cocktail op het nieuwe menu.

Voor de creatie van het menu heeft het Lyan team gekeken naar hun eigen guilty pleasures en hier een Lyan-twist aangegeven. Zo is er de Espresso Martini ’61 – een Espresso Martini met Rye Vodka, Espresso en Kvass likeur – en de Tripped Gimlet – een Gimlet met twee soorten Gin, Bols Genever en kiwi en limoen cordial. Ook zijn er twee nieuwe cocktails van de tap, namelijk de Amaretti Sour – met Johnnie Walker Red & Black Label, amaretti en toasted bitters – en de East 8 Straight up – met Vodka, Aperol, lychee en passiefruit. Verschillende cocktails zijn tevens te bestellen als boozeless versie, waarbij de alcohol wordt weggelaten maar het smaakprofiel gelijk blijft. Naast de nieuwe cocktail-creaties kun je ook gewoon kiezen voor bier of een goed glas wijn en staan er verschillende bites op het menu.

Met het nieuwe menu maakt Super Lyan cocktails voor iedereen toegankelijk. De complexiteit van de cocktails spreekt echte cocktailliefhebbers aan maar ook voor gasten die liever voor meer bekende, minder complexe cocktails kiezen is er ruim voldoende keuze.

 

Super Lyan heropent haar deuren op 26 augustus en is geopend vanaf 17.00.

 

Adres
Nieuwezijds Voorburgwal 3, Amsterdam

Openingstijden
Wo – Zo: vanaf 17.00

Geen reactie's

Geef een reactie