Nieuw: Vilarnau Cava 0.0

Nieuw: Vilarnau Cava 0.0

Beoordeel dit

Vlak bij Barcelona vind je Vilarnau, producent van geavanceerde biologische Cava. Dit wijnhuis maakt sinds kort ook een echte wijn zónder alcohol, net zo trendy en bruisend als de stad Barcelona. De smaak is fruitig en toegankelijk. Ideaal dus voor een zomerse dag of op een feestje. Daarnaast zijn de Spaanse bubbels van Vilarnau een verantwoorde keuze: vegan, biologisch en met slechts 23 calorieën per glas óók nog lekker light! Dat is 70% minder calorieën dan andere mousserende wijnen.

 

On trend: NOLO

De afgelopen jaren is de populariteit van alcoholvrije dranken enorm gegroeid. Deze trend staat bekend als NOLO (NO alcohol’ en ‘LOw alcohol’ ) en zet naar verwachting de komende jaren alleen nog maar verder door.

De consumptie van alcoholvrije en -arme drankjes zit wereldwijd enorm in de lift. Uit het IWSR Domestic Volume Report NL 2020 blijkt dat hier meerdere verklaringen voor zijn: NOLO drinken is gezonder, het heeft een positiever imago dan voorheen en de kwaliteit van beschikbare dranken wordt steeds beter.

Vilarnau, niet de minste naam in de wijn-wereld, is de uitdaging aangegaan en heeft de nieuwste innovatieve technieken gebruikt om de bubbel alcoholvrij, maar vol smaak, op de markt te zetten. Eerst wordt de mousserende wijn gemaakt volgens het ‘normale’ proces. Vervolgens wordt de alcohol uit de wijn gehaald door middel van de-alcoholisatie. Op deze manier blijven de kenmerkende fruitige aroma’s van de wijn behouden. Er komen twee varianten op de markt: een brut en een rosé.

 

Brut
De stoere fles met strakblauw etiket is de witte variant, gemaakt van de parellada en macabeo druiven. Lichtgeel, met een zeer fijne en aanhoudende bubbel. In de neus voornamelijk appel en bloemige fruitaroma’s, zoals vlierbloesem, met een zoete toon van frisse amandel. Evenwichtig, fris, romig en met een langdurige afdronk.

 

Rosé
De in het oog springende roze fles is de rosé variant, gemaakt van de garnacha druif. Deze aantrekkelijk lichtroze Cava heeft een verfijnde bubbel. In de neus wilde rode vruchten, zoals frambozen en aardbeien, samen met bloemige tonen en tropisch fruit. De verfrissende smaak geeft een zeer zomers gevoel.

 

Deze sprankelende wijnen kun je kopen op onder andere The Wine List en met de code “0.0” betaal je € 9,95 per fles en geen verzendkosten.

 

Geen reactie's

Geef een reactie