Winterse cocktails met Rutte Gin & Genever

Winterse cocktails met Rutte Gin & Genever

Beoordeel dit

Niets is natuurlijk mooier dan een fijne, warme zitplaats bij de brandende open haard in goed gezelschap en met typische winteraroma’s wanneer buiten de koude wind voorzichtig begint te huilen. Aan het einde van dit uitdagende jaar willen we onszelf trakteren op iets speciaals. We genieten dan van de herfst en winter met een heerlijk drankje. Van een paarse ‘Highball Halloween’ tot een feestelijke champagne cocktail voor op oudejaarsavond: dit zijn de beste Rutte gin & jenever cocktails voor in het koude seizoen!

 

 

Crimson Ghost

De dramatische karmozijnrode kleur is slechts een illusie: deze drank zal al je dwalende geesten kalmeren met zijn warme aroma’s. Rutte Old Simon wordt nog steeds wordt geproduceerd volgens het traditionele recept van oprichter Simon Rutte. Deze jenever heeft een aantal heerlijk nootachtige mouttonen die heerlijk combineren met aardse rode biet en de fruitige frisheid van Pale Ale. De verwarmende cocktail in een griezelige outfit ‘Crimson Ghost’ biedt de perfecte balans bij een feestelijke roast als aromatische compagnon.

 

30 ml Rutte Old Simon
30 ml rode bietensap
10 ml citroensap
1 theelepel suikersiroop
80 ml Pale Ale

 

Meng alle ingrediënten (behalve de Pale Ale) in een hoog longdrinkglas met ijs en roer stevig. Vul het glas vervolgens op met Pale Ale en garneer met bietenchips of een citroenzest.

 

Winterse cocktails met Rutte gin en jenever

WINTER HOPPER

Deze lichtere, minder zoete versie van de klassieke romige cocktail ‘Grasshopper’ heeft het allemaal: kruidige tonen van Rutte Celery Gin die spanning en opwinding creëren, samen met de chocoladetonen van ‘Dutch Cacao’ (gecreëerd door bar legende Joerg Meyer in samenwerking met De Kuyper), zorgen voor een heerlijk pittig duo. In plaats van de gebruikelijke munt die in Grashoppers wordt gebruikt, plukken we een steeltje verse peterselie uit de keuken vensterbank. De ‘Winter Hopper’ is perfect als digestief na een goede maaltijd of als kers op de taart bij het dessert – Tip: een aromatische appeltaart!

 

40 ml Rutte Celery Gin
20 ml Dutch Cacao
30 ml limoensap
20 ml pistachesiroop
1 takje platte peterselie

 

Muddle de peterselie in een shaker. Schud alle ingrediënten in deze shaker met ijs en finestrain de vloeistof door een zeef uit in het cocktailglas (‘coupette’). Garneer met peterselieblaadjes.

 

Winterse cocktails met Rutte gin en jenever

MACATOPIA

Appel en macademia, de sinaasappel van Triple Sec en bovendien de smaken van gember, kaneel en mout van de Old Tom Genever: een explosie aan winterse smaken! De Macatopia is een fantastische drank voor een mixsessie tijdens de feestdagen met vrienden op een donkere winteravond. Of als aperitief voor de brandende open haard op eerste kerstdag. Hot tip: heb je geen barshaker bij de hand, dan kun je de ingrediënten ook mengen in een lege jampot.

 

40 ml Rutte Old Tom Genever
15 ml De Kuyper Triple Sec
20 ml troebel appelsap
20 ml citroensap
10 ml macadamia-siroop

Schud alle ingrediënten goed door elkaar en giet ze in een tumblerglas gevuld met ijs. Garneer met een appelschijfje, een steranijn of pijpje kaneel.

 

 

SLOEBETTO ROYALE

Het is de laatste avond van het jaar en je snakt naar iets bijzonders? Deze feestelijke creatie is drank én dessert in één! Champagne, het heerlijk fruitige, licht bittere aroma van Rutte Sloe Gin en als hoogtepunt een bolletje van het beste Italiaanse citroenijs. De perfecte slok om mee klaar te staan als de wijzers van de klok het nieuwe jaar inluiden. Tegelijkertijd ook zeer geschikt als sprankelend oudejaarsdessert met vrienden of als opwekking voor de smaakpapillen: de Sloebetto Royale is een waar spektakel. Gelukkig nieuwjaar!

50 ml Rutte Sloe Gin
100 ml champagne
1 bolletje citroensorbet
Giet de citroensorbet in een ijskoud cocktail-glas (‘coupette’). Voeg Rutte Sloe Gin toe en vul het glas op met champagne.
Winterse cocktails met Rutte gin en jenever

ORANJE SNAPPER

We weten allemaal dat hoe lang de feestavond ook duurt, de ochtend zal volgen. Voor precies dat soort dagen heeft Rutte de Oranje Snapper gecreëerd. De felle kleur alleen al werkt verkwikkend. Selderijaroma, citroen, teriyaki en pikante kruiden doen de rest. Deze drank wordt gereserveerd tijdens de nieuwjaarsbrunch en heeft pittige umami-tonen die je weer helemaal doen herleven.
50 ml Rutte Celery Gin
40 ml wortelsap
30 ml pompoenpuree (Hokkaido)
10 ml citroensap
2 theelepels Teriyakisaus
1 snufje peper
1 snufje zout
1-2 stukjes in dunne plakjes gesneden chili
Schud alle ingrediënten en giet ze in een tumblerglas met ijs. Garneer met wortel- en pompoenplakken, steranijs en chili.
Geen reactie's

Geef een reactie