Don Papa Brood Pudding door Bobby Rust (Envy)

Het Amsterdamse Envy is al 15 jaar een van de bekendere restaurants van deze stad. Niet alleen het eten maar ook het interieur is van een tijdloze klasse. Sinds een jaar zwaait chef Bobby Rust hier de scepter. Hij leerde het vak in onder andere Oud Sluis en De Librije (beide met 3 sterren) en was chef bij Ron Blaauw’s Gastrobar in Zuid. De coronacrisis kwam ook hier hard aan. Zijn creativiteit kan hij nu samen met Don Papa Rum toch blijven ontwikkelen.

 

Speciaal voor The Art Of Drinks creeƫrde Bobby Rust een recept voor Don Papa Rum, dat perfect is om te maken tijdens de kerstdagen. Het is een eenvoudig te maken broodpudding met eendelever, appel en chocoladeijs. Uiteraard kun je met Don Papa Rum ook heerlijke cocktails maken, dus die fles maak je wel op tijdens de komende feestdagen.

 

Beeldcredits: Albert van Beeck Calkoen

 

[Recept onder deze foto]

Broodpudding met Don Papa Rum door Bobby Rust

Het brood wordt goed in Don Papa Rum gedrenkt.

Broodpudding

275 ml melk
100 ml don papa rum
4 st ei
150 gr suiker
225 gr brioche 4×4 cm
100 gr rozijnen

Alles mengen en dan in een bak met bakpapier.
160 graden 25 minuten
Na het afbakken aflaten koelen en dan de ronde vorm uitsteken.

4 st Eendenlever a 40/60 gram
1 st groene appel
Flesje ahornsiroop
Pure chocoladeijs

Schil de groene appel en snijd er 4 gelijke stukken van. Zorg dat er geen klokhuis en geen ronde kant meer aan zit.
Dan is het nu een mooie plak en steek ze eventueel uit voor het mooie. Zelfde grootte als de broodpudding.

 

Broodpudding met Don Papa Rum door Bobby Rust restaurant Envy, beeldcredits Albert van Beeck Calkoenn

Het uitsteken van de appelschijfjes.

 

Breng de eendenlevers op smaak met peper en zout en bak ze goudbruin in een koekenpan. Zonder vet omdat de lever natuurlijk uit vet bestaat dus deze laat zijn vet los tijdens het verwarmen. Als je een kant goudbruin gebakken hebt draai je ze om en bak ze aan de andere kant ook goudbruin. Zorg dat je de lever aan 1 kant van de pan hebt dan kan je aan de andere kant van de bakpan de appels in bakken. Als alles goudbruin is dan mag het uit de pan. Het gerecht is nu klaar om opgemaakt te worden.

 

Broodpudding met Don Papa Rum door Bobby Rust restaurant Envy, beeldcredits Albert van Beeck Calkoenn

Leg alle ingrediƫnten bij elkaar als je klaar bent om te gaan stapelen.

 

De broodpudding gaat onderop, daar bovenop de gebakken appel en eendenlever.
Bovenop komt een bolletje of quenelle ijs met daarover de siroop.
Serveer het gerecht uiteraard met een goed glas Don Papa Rum ernaast!

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Don Papa Rum.

 

Broodpudding met Don Papa Rum door Bobby Rust restaurant Envy, beeldcredits Albert van Beeck Calkoenn

Met een goede mise-en-place heb je dit gerecht snel in elkaar gezet.

 

Broodpudding met Don Papa door Bobby Rust restaurant Envy, beeldcredits Albert van Beeck Calkoenn

De laatste stap is de siroop over het dessert gieten.

 

Broodpudding met Don Papa Rum door Bobby Rust restaurant Envy, beeldcredits Albert van Beeck Calkoenn

Chef Bobby Rust.