Hayman’s Rare Cut: de gin die de maker zelf drinkt

Hayman’s Rare Cut: de gin die de maker zelf drinkt

Beoordeel dit

Duizenden verschillende gins zijn er op de markt. Maar als je nou echt iets speciaals wilt, wat neem je dan? De keuze van de meester: Hayman’s Rare Cut London Dry Gin.

 

door Gandor Bronkhorst

fotografie Albert van Beeck Calkoen/Hayman’s

 

Natuurlijk zegt elke distilleerderij dat zijn master distiller de allermasterste is van alle masters. En terecht, een distilleerderij is een universum en de baas daarin is Master of the Universe.

Maar dat maakt de gin nog niet per se goed natuurlijk. Om te begrijpen wat we bedoelen, met echte gin, is het goed om te begrijpen waar we het hebben over de True English Gin van Hayman’s. Hayman’s is de enige familiedistilleerderij waar gin nog altijd op de traditionele manier gemaakt: in een traag, tweedaags distilleerproces. 

Slechts tien zeer zorgvuldig geselecteerde botanicals worden samen met de Britse granen in de traditionele koperen ketels gedistilleerd. Precies zoals de voorvaders van de familie Hayman dat in 1863 deden. Trots zijn de makers vooral op de rol die korianderzaad speelt in hun distillaat. De overige smaakmakers zijn zoethout, angelicawortel, nootmuskaat, kaneel, cassiaschors, orriswortel en gedroogde citroen- en sinaasappelschillen.

Bekijk hier alle producten van Hayman’s gin

 

Hayman’s Rare Cut London Dry Gin

Dat zorgt uit zichzelf al voor een geweldige London Dry Gin, maar we beloofden je aan het begin van dit artikel ‘de keuze 

Haymans rare cut

van de meester’, dus die krijg je dan ook. De Hayman’s Rare Cut London Dry Gin is namelijk een heel bijzondere, Limited Edition. Waar de meester Christopher Hayman zelf de laatste hand aan gelegd heeft.

Deze bijzondere gin is geproduceerd om een speciaal moment te eren. In oktober 1969 trad Christopher Hayman namelijk in het familiebedrijf, waar hij vandaag de dag nog steeds een groot deel van uitmaakt. 

Het resultaat is een krachtige, maar ook een heldere en gebalanceerde True English Gin. Net als mr. Hayman zelf is het een gin met een stevig karakter: namelijk een ABV van 50%! Zoals je mag verwachten is het smaakprofiel dat van een klassieke London Dry, met jeneverbes, verse citrus en zelfs wat peperachtige ondertonen. Hoewel het een heel gebalanceerde London Dry Gin is, krijg je door het hoge alcoholpercentage een nog sterkere intensiteit van de botanicals, met op de achtergrond verwarmende kruiden. 

 

Bestellen? Kijk hier voor Hayman’s Rare Cut London Dry Gin 

Lees meer over Hayman’s gin

Geen reactie's

Geef een reactie