Aperol Spritz

FacebookPinterestLinkedInWhatsApp

Oorsprong
De Spritz is een bekende mix van sodawater met witte wijn. Lekker licht en toch vol van smaak. In Italië was de Spritz Con l’Amaro juist weer heel populair: Amaro met bruiswater. De Aperol Spritz ontstond in de Veneto regio en is deze twee varianten bij elkaar. Prosecco is dè wijn van deze streek en toevallig is Aperol dè Amaro die hier erg bekend was. Wie ooit in Venetië is geweest zal de aanblik van vooral oranje gekeurde glazen vast niet zijn vergeten. De simpele mix van 3 gelijke delen Aperol, Prosecco en Sodawater bleek een recept niet alleen geschikt voor (noord) Italië, maar voor de hele wereld. Het is zelfs een van de meest gedronken cocktails ter wereld.

 

Moeilijkheidsgraad
Iedereen kan een Aperol Spritz maken.

 

Toegankelijkheid
Heeft een beetje een bittertje, daar moet je dus wel van houden.
Verder is het eigenlijk wel de perfecte instap-cocktail naar klassieke Italiaanse cocktails.

 

Als je deze lekker vindt, probeer dan ook
American0
Negroni

Aperol Spritz

 

Voorbereiding: 1 minuut

Bereidingtijd: 1 minuut

 

Benodigdheden
30 ml Aperol
30 ml Prosecco
30 ml Sodawater (grote bubbel!)
Methode: Build & Stir
Garnering: schijf verse sinaasappel
Glas: Wijnglas

 

Zo maak je ‘m
Roer alle ingrediënten rustig samen in een wijnglas gevuld met ijsblokjes.
Voeg de sinaasappel als laatste toe en roer nog een keertje door.

 

Pro-tip
Ben je een wat onervaren bitter-drinker? Doe dan wat minder Aperol in je glas. Je zal merken dat je dan langzaam kan wennen aan dat bitter. Dat kan even duren, maar als je er eenmaal aan gewend bent wil je niet anders.