Beer & Beast – Balthazar Breij (Rum Barrel West)

Oorsprong:
Bier en whisky zijn historisch gezien al een prachtige combinatie naast elkaar. Maar ook samen in een cocktail kunnen hier heerlijke smaken worden gecombineerd. De Beer & Beast is een creatie van Bathazar Breij van Rum Barrel West, Amsterdam, waarbij de krachtige Timorous Beastie Whisky uit Douglas Laing’s Remarkable Regional Malts wordt gecombineerd met witbier.

 

Moeilijkheidsgraad
Als je kan shaken, shake je mee.

 

Toegankelijkheid
Een cocktail voor de meer ervaren drinker. Handig als je van whisky en bier houdt.

 

Als je deze lekker vindt, probeer dan ook…
Tom Collins

Beer & Beast

 

Voorbereiding: Niet veel, alles klaarzetten

 

Bereidingstijd: 8 minuten

 

Benodigdheden:
60ml Timorous Beastie Whiskey
20ml Vers citroensap
20ml Honing
5 Dashes Hopped Grapefruit Bitters
Top met Witbier

 

Methode: Shake & Strain + Top
Garnering: Citroen zest
Glas: Longdrink

 

Zo maak je m
Doe eerst de honing en citroensap in een shaker en roer dit tot de honing is opgelost. Daarna schenk je de rest van de ingrediënten (behalve het witbier) Shake, Strain en aftoppen met bier

 

Zo maak je ‘m als pitcher
Reken 100 ml drank plus 10 ml water (verdunning van het shaken) per drankje. Vul je pitcher en schenk deze in longdrinks met ijsblokjes. Top af met bier.

Pro-tip: Beetje nootmuskaat erbovenop

 

Timorous Beastie Whisky Cocktail

Beoordeel dit