Rock Island Bloody Joseph – Cécile Fayn (Flying Dutchmen Cocktails)

Rock Oyster Bloody Joseph whisky cocktail

Rock Island Bloody Joseph – Cécile Fayn (Flying Dutchmen Cocktails)

Bloody Joseph

 

Voorbereiding: 5 minuten. Er zijn een heleboel ingrediënten die je moet verzamelen voor de Bloody Joseph.

Bereidingstijd: 5 minuten. Met name het mengen van de ingrediënten heeft wat tijd nodig om het echt lekker te maken.

 

Benodigdheden:
60 ml Rock Island Whisky
120 ml Tomatensap
15 ml vers citroensap
Tabasco naar smaak
Worcestershire Sauce naar smaak (spreek uit als Woestershur sauce)
1/2 theelepel mierikswortel (optioneel)
2 snufjes (selderij)zout
2 cracks zwarte peper

Methode: Roll (nooit shaken!)
Glas: Collins
Garnering: Selderij stengel

 

Zo maak je ‘m:

Schenk, knijp en dash alle ingrediënten in een shaker en voeg daarna ijs toe. Nu ga je de inhoud van de ene helft van de shaker in de andere gieten. Op die manier meng je deze goed en verdun je meteen met ijs. Shaken moet je dus nooit doen bij deze cocktail want dan gaat het tomatensap schiften. Als je dit een keer of 10 hebt overgegoten zou alles goed moeten zijn gemengd en kun je deze in een Collins glas gieten met

 

Zo maak je een pitcher Bloody Joseph
Voeg de ingrediënten in een pitcher of kan en schenk deze een keer of 10 over in een andere. De ingrediënten mengen zo goed (misschien nog wel beter dan bij een enkele serve). Een picther kun je ook heel prima een dag of wat bewaren in de koelkast.

 

Pro tip
Met de garnering kun je eigenlijk helemaal wild gaan: augurken, gebakken bacon, tomaten op een stick, garnalen op een stick, oesters, cotroen, kruiden. Alles.

Rock Oyster Bloody Joseph whisky cocktail Cecile Fayn

Cécile Fayn, manager van de Amsterdamse bar Flying Dutchmen Cocktails, schenkt hier de Bloody Joseph uit.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.