Dry Martini

FacebookPinterestLinkedInWhatsApp

Oorsprong

 

Moeilijkheidsgraad
De allermoeilijkste cocktail om onder de knie te krijgen

 

Toegankelijkheid
Dit is geen allemansvriend en echt een cocktail waar je aan moet wennen. Het is een ‘acquired taste’ en een verkeerd gemaakte Dry Martini kan iemand voor altijd een hater maken.

 

Als je deze lekker vindt, probeer dan ook
Gibson Martini
Manhattan
Dirty Martini
Vesper Martini

Dry Martini

 

Voorbereiding: 2 minuten

Bereidingtijd: 4 minuten

 

Benodigdheden
60 ml gin, bij voorkeur London Dry Gin
0,0000001 – 60 ml Dry Vermouth. Hoe meer Vermouth je gebruikt, hoe ‘natter’ deze wordt.
optioneel: bitters naar smaak. Klassiek is Orange Bitters, maar afhankelijk van je voorkeur is elk soort bitter mogelijk. Let er echter altijd op dat het soort bitter ook matcht met de gin die je gebruikt.

 

Zo maak je ‘m
Schenk de gewenste hoeveelheid vermouth in een met ijsklontjes gevuld mixing glass. Bij een zeer ‘droge’ Dry martini schenk je alle vermouth weer uit het glas, zodat enkel de ijsklontjes een coating hebben van vermouth. Schenk daarna de gin en eventueel de bitters erbij. Roer dit goed door en proef tussendoor regelmatig. 

 

Pro-tip
Gek genoeg is de Dry Martini met slechts 2 ingrediënten één van de lastigste cocktails om onder de knie te krijgen. De liefhebber zal zijn of haar voorkeuren hebben met welke gin, vermouth, hoe droog, welk bitter etc de Dry Martini gemaakt moet worden.