De Paloma Is Een Heerlijk verfrissend Cocktail uit Mexico Op Basis Van Tequila En Grapefruit Soda Met Verse Limoen en Zout

Paloma

FacebookPinterestLinkedInWhatsApp

Oorsprong

Moeilijkheidsgraad

Toegankelijkheid

Als je deze lekker vindt, probeer dan ook
Margarita

Paloma

 

Voorbereiding
5 minuten

 

Bereidingtijd
2 minuten

 

Benodigdheden
50 ml Blanco Tequila (100 % agave)
100 ml Grapefruit Soda
15 ml vers limoensap

 

Methode: build
Glas: longdrink
Garnering: zoutrand (let op: gebruik kosher zout) en partje grapefruit

 

Zo maak je ‘m
Prepareer eerst het glas met een zoutrand van fijngemalen zout. Hiervoor gebruik je het beste kosjer zout, dat is namelijk grof van structuur maar goed te vermalen maar vooral veel zachter van smaak dan keukenzout. Je maakt de bovenste centimeter aan de buitenkant vochtig, bijvoorbeeld door er een partje limoen overlangs te halen. Vervolgens hou je het glas ondersteboven met een bordje eronder en je strooit nu het zout over het glas. Dat blijft nu plakken waar het nat is gemaakt. Hoe fijner je het zout hebt gemalen, hoe beter het blijft plakken.

 

De rest is niet heel ingewikkeld: vul het glas met ijsklontjes, schenk de tequila en limoen in en vervolgens de grapefruit soda. Roer even door en garneer met het partje grapefruit, maar zonder smaakt ie net zo lekker.

 

Zo maak je een pitcher
Reken zelf even uit hoeveel servings je wilt maken. Elke serving heeft 165 ml, dus reken maar uit. Vervolgens kun je dit uitschenken in glazen vol ijsklontjes en eventueel zo’n mooi zoutrandje.