Pina Colada

Oorsprong

De Piña Colada zou best wel eens hèt symbool kunnen zijn van de opkomst, neergang en terugkeer van de cocktail. Deze cocktail werd in de jaren ’50 van de vorige eeuw in het Caribe Hilton Hotel op Puerto Rico bedacht door Ramon “Monchito” Marrero Perez. Een mix van lichte rum, vers ananassap en heerlijk kokospulp. De dark age of the cocktail, de jaren ’70 en ’80, veranderde dat recept met kunstmatige ingrediënten, room en siropen, zoals in die tijd bijna alle recepten geweld werd aangedaan. De cocktail is natuurlijk helemaal terug en zelfs de foute disco-klassiekers zijn nu weer in ere hersteld.

 

De Piña Colada werd rond 2011 weer op de kaart gezet met het Disco Classics menu van het legendarische team van Artesian Bar, Londen. Daar tapte het team een frozen variant uit een sluch puppy machine, ook als take-away. Vanaf daar is de Pinña Colada misschien wel het symbool geworden voor de wereldwijde totale herwaardering van cocktails. En gelukkig maar, want de echte Piña Colada is een absolute must om in je cocktail repertoire op te nemen!

 

Moeilijkheidsgraad
Als je kan shaken, doe je mee.

 

Toegankelijkheid
Beter wordt het niet.

 

Als je deze lekker vindt, probeer dan ook
Brandy Alexander
Mojito

 

Piña Colada

 

Voorbereiding
3 minuten

 

Bereidingtijd
3 minuten

 

Benodigdheden
60 ml Witte rum, Spaanse stijl
40 ml ongezoete kokosroom
4 cm dikke plak verse ananas
Optioneel:
– beetje vers limoensap voor iets frissere cocktail
– beetje suikersiroop voor iets zoetere cocktail

 

Methode: Blenden
Glas: Iets tropisch
Garnering: Partje ananas of iets anders tropisch zoals een ananasblad

 

Zo maak je ‘m
Alles in de blender voor zo’n 30 seconden met (crushed) ijs en laten gaan tot het een mooie romige massa is.

 

Pro-tip
De inmiddels beroemde variant van Artesian bar had een float van kaneel likeur op de geblende cocktail drijven. Is echt heel lekker!

4/5 - (1 stemmen)