Pisco Sour
Oorsprong
De Pisco Sour werd in 1916 beroemd gemaakt door ene Victor Morris, die in Lima een cocktailbar opende. Maar hij is niet de bedenker. Die is namelijk onbekend, zoals bij zoveel cocktails. In 1903 wordt de Pisco Sour voor het eerst genoemd op een pamflet “Nueva manual de Cocina a la Criolla”. Pisco is de nationale drank van zowel Chili als Perú, die ook nog eens vechten over wie nou de bedenker is van deze brandy. Doet het iets toe? Niet echt.
Pisco is een brandy en dus gemaakt van druiven. De smaak hangt dan ook af van welke druivensoort is gebruikt. Maar ook de manier waarop is gedistilleerd heeft veel invloed op de smaak. Uit Chili komen met name kolom-gedistilleerde Pisco’s die lichter van smaak zijn. Uit Perú komen met name in koperen ketels gedistilleerde Pisco’s, die wat meer karakter hebben. De Pisco Sour heeft inmiddels de wereld veroverd en kan met recht een van de meest populaire cocktails van Zuid-Amerika worden genoemd.
Moeilijkheidsgraad
Als je weet hoe je moet shaken kun je deze cocktail maken
Toegankelijkheid
Geen betere reden om een fles Pisco te kopen.
Als je deze lekker vindt, probeer dan ook
Daiquirí