Respectfully Rude – Daniel Watts

FacebookPinterestLinkedInWhatsApp

Oorsprong
Voor het ontstaan van de Respectfully Rude laten we Daniel Watts, eigenaar van J.D. Williams Whiskybar in Amsterdam zelf aan het woord.

“We were having a long whisky drinking night and came across a bottle of Ratzeputz that we had sitting around for awhile.  Our representative for Farigoule and other spirits from the French Provence happened to be in the bar with our Benromach guy and she challenged us to make a drink with the Farigoule.  Mission accomplished!”

 

Difficulty
Het vinden van de juiste balans met het roeren is key bij deze cocktail.
Lees hier alles over hoe je de perfecte cocktail stirt.

 

Accessibility
De Respectfully Rude raakt een heleboel tonen. Zoet, pittig en natuurlijk rokerig door de Scotch. Het is voor de drinker die serieus is over cocktails.

 

If you like these, try …
Hanky Panky

Respectfully Rude

 

Voorbereiding
De zoektocht naar de juiste flessen kan wel even duren. Als je ze eenmaal in huis hebt heb je alles zo klaarstaan.

 

Bereidingstijd
1-2 minuten

 

Benodigdheden:
50 ml Benromach 10 Y Single Malt Whisky
25 ml Farigoule Thyme Likeur
15 ml Ratzeputz Spicy Liquor
10 ml Suikersiroop

 

Method: Stir & Strain
Glas: Coupette
Garnering: sinaasappel twist & drop

 

Zo maak je ‘m
Meet de ingrediënten af en schenk ze in een mixing glass. Stir met veel ijs tot je de juiste balans hebt bereikt. Strain in een gekoeld glas en garneer met een sinaasappel twist die je in het glas mag doen.

 

Pro tip

Burning the orange garnish with a lighter a bit adds nice flavor to the drink.  Always chill your Coupette first either in a freezer or with some ice cubes while you are making the drink.

 

Beeldcredits: Mister Cocktail