Silver Medal – Andrei Talapanescu

Oorsprong

De Silver Medal maakte deel uit van Pulitzer’s Hemingway-menu in 2018-2019 en is geïnspireerd op Hemingway’s tijd in Italië tijdens WO1. Het is een variatie op de klassieke Americano.

 

Over Andrei: hij is sinds de heropening in 2016 hoofdbartender van Pulitzer’s Bar, Amsterdam. De bar heeft meerdere awards in de wacht gesleept, waaronder Gault&Millau’s Beste Cocktailbar 2019. Andrei werd in 2019 door Entree Magazine uitgeroepen tot beste Bartender van Nederland.

 

Moeilijkheidsgraad
Helemaal niet moeilijk. Koop gewoon de ingrediënten en meng ze door elkaar.
De ingrediënten zelf zijn iets lastiger te vinden, maar je kan de Lillet ook gebruiken voor cocktails als de Vesper Martini, de Cocchi Americano is weer goed te gebruiken in een White Negroni, Corpse Reviver #2 of in een spirtz.

 

Toegankelijkheid
Omdat het een gemakkelijke drank is met een laag alcoholgehalte, is het geschikt voor de meeste drinkers. Hoewel het een hint heeft naar droge en aromatische dranken en niet echt geschikt is voor iemand die graag een zoetere cocktail zou willen.

 

Als je deze leuk vindt, probeer dan …
Americano
Dry Vermouth Spritz
Negroni Sbagliato

Silver Medal – Andrei Talapanescu
(Pulitzer’s Bar Amsterdam)

 

Bereiding: 5 minuten

 

Bereidingstijd: 5 minuten

 

Benodigdheden
35 ml Lillet Blanc
35 ml Cocchi Americano
10 ml Kina L’Aero D’or
2 dashes Bitter Truth Grapefruit Bitters
50 ml tonic water
50 ml sodawater

Methode: build
Glas: Longdrink
Garnering: dunne plak komkommer of Dry Vermouth-infused wortel

 

Zo maak je ‘m
Meet alle ingrediënten af ​​en giet ze in een longdrink, voeg voldoende ijs toe om het glas te vullen en vul aan met tonic en frisdrank, roer, garneer en serveer.

 

Zo maak je een pitcher
Schenk alle ingrediënten in de pitcher met ijsblokjes maar zonder de soda, om zo de extra verdunning te compenseren.

 

Pro tip
het is een ongecompliceerd drankje en er zijn geen speciale vaardigheden voor nodig. Je kunt de eerste 3 ingrediënten vooraf mengen en 80 ml tegelijk gieten in plaats van alles apart af te meten. De garnering die in Pulizer’s Bar werd gebruikt was een plakje van een wortel die gevacumeerd geïnfuseerd was met Dry Vermouth.

Beoordeel dit