Whiskey Sour

FacebookPinterestLinkedInWhatsApp

Oorsprong

Moeilijkheidsgraad

Toegankelijkheid

Als je deze lekker vindt, probeer dan ook
DiSaronno Sour

Whiskey Sour

 

Voorbereiding: 2 minuten

Bereidingtijd: 3 minuten

 

Benodigdheden
50 ml Whiskey
40 ml vers citroensap
30 ml suikersiroop
Angostura Bitters

 

Methode: shake & pour
Glas: Double Old Fashioned of groot Rocks glas
Garnering: sinaasappelzest en eventueel Maraschino kers

 

Zo maak je ‘m
Shake alle ingrediënten, met uitzondering van de bitters, in een shaker. Let op: eerst shake je zonder ijs, om het eiwit luchtig te maken. Vervolgens vul je de shaker met ijs en shake je zo’n 10 seconden stevig. Dit kun je nu allemaal in je glas gieten, dus mèt ijsklontjes en al. 

 

Pro-tip
De Whiskey Sour kun je oneindig variëren door de basisdrank te veranderen. Eigenlijk kun je elke whiskey of whisky gebruiken, maar ook elke andere spirit of likeur. Gebruik je een likeur, verminder dan de hoeveelheid suiker in je cocktail naar 20 ml per cocktail.