DiSaronno Sour

Oorsprong

Disaronno is een van de meest gedronken likeuren wereldwijd. Het is daarom niet heel gek dat hiermee de bekendste variant van de sour wordt gemaakt: de DiSaronno Sour. De simpele mix met vers geperst citroensap, citroensap en eiwit en afgemaakt met een scheutje Angostura Bitters is populair in bars wereldwijd. Ook thuis wordt deze cocktail veel gemaakt en dan natuurlijk in de speciale Sour Jar.

 

Moeilijkheidsgraad
Het krijgen van een goede schuimlaag vereist wat ervaring met shaken van een Amaretto Sour.

 

Toegankelijkheid
Iedereen vindt deze cocktail lekker, behalve als je niet van amandel houdt.

 

Als je deze lekker vindt, probeer dan ook
Amaretto Sour
Whiskey Sour
Godfather
Mai Tai

DiSaronno Sour

 

Voorbereiding: 2 minuten
Bereidingtijd: 2 minuten

 

Benodigdheden
50 ml DiSaronno
25 ml vers citroensap
5 ml suikersiroop
1 – 2 dashes Angostura bitters
Eiwit

Methode: Shake & pour
Garnering: Citroenschijfje
Glas: Double Old Fashioned of groot rocks glas

 

Zo maak je ‘m

Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een boston shaker met veel ijs. Shake dit nu echt goed, zodat het eiwit in de shaker veel lucht krijgt om mooi dik te worden. Hierdoor krijg je die dikke schuimkraag. Schenk in een tumbler, de ijsblokjes uit de cocktailshaker mogen er gewoon bij, dit scheelt je enorm veel ijs. Heb je thuis een ijsmachine of een enorme diepvries, dan kun je natuurlijk ‘vers’ ijs gebruiken in je glas.

 

Pro-tip
Voor een vegan versie van deze cocktail kun je ook aquafaba, het sap van kikkererwten, gebruiken in plaats van eiwit. Gebruik je wel een eiwit, vang dan het eigeel op om dit te verwerken in je huisgemaakte Advocaat of een omelet.

3.2/5 - (5 stemmen)