Rock Oyster Bloody Joseph whisky cocktail

Rock Island Bloody Joseph

Bloody Joseph

 

Voorbereiding: 5 minuten. Er zijn een heleboel ingrediënten die je moet verzamelen voor de Bloody Joseph.

Bereidingstijd: 5 minuten. Met name het mengen van de ingrediënten heeft wat tijd nodig om het echt lekker te maken.

 

Benodigdheden:
60 ml Rock Island Whisky
120 ml Tomatensap
15 ml vers citroensap
Tabasco naar smaak
Worcestershire Sauce naar smaak (spreek uit als Woestershur sauce)
1/2 theelepel mierikswortel (optioneel)
2 snufjes (selderij)zout
2 cracks zwarte peper

Methode: Roll
Glas: Collins
Garnering: Selderij stengel

 

Zo maak je ‘m:
Meng alle ingrediënten samen in de ene helft van je shaker of in een karaf. Voeg daar ijs aan toe. Nu schenk je de ene helft van je shaker, je karaf of wat dan ook over in een andere. Het ijs kun je met een strainer in je ene glas houden, maar je mag ook alles ineens overgieten. Dit herhaal je een paar keer. Wat er nu gebeurt is dat de smaken goed worden gemengd, zonder dat je een hele snelle verdunning forceert door te shaken. Als je namelijk zou shaken gaat het tomatensap schiften, wat niet lekker is.