Pina Colada
Oorsprong
De Piña Colada zou best wel eens hèt symbool kunnen zijn van de opkomst, neergang en terugkeer van de cocktail. Deze cocktail werd in de jaren ’50 van de vorige eeuw in het Caribe Hilton Hotel op Puerto Rico bedacht door Ramon “Monchito” Marrero Perez. Een mix van lichte rum, vers ananassap en heerlijk kokospulp. De dark age of the cocktail, de jaren ’70 en ’80, veranderde dat recept met kunstmatige ingrediënten, room en siropen, zoals in die tijd bijna alle recepten geweld werd aangedaan. De cocktail is natuurlijk helemaal terug en zelfs de foute disco-klassiekers zijn nu weer in ere hersteld.
De Piña Colada werd rond 2011 weer op de kaart gezet met het Disco Classics menu van het legendarische team van Artesian Bar, Londen. Daar tapte het team een frozen variant uit een sluch puppy machine, ook als take-away. Vanaf daar is de Pinña Colada misschien wel het symbool geworden voor de wereldwijde totale herwaardering van cocktails. En gelukkig maar, want de echte Piña Colada is een absolute must om in je cocktail repertoire op te nemen!
Moeilijkheidsgraad
Als je kan shaken, doe je mee.
Toegankelijkheid
Beter wordt het niet.
Als je deze lekker vindt, probeer dan ook
Brandy Alexander
Mojito