De lekkerste gins voor vaderdag

De lekkerste gins voor vaderdag

Beoordeel dit

Vaderdag is geven en nemen. Maar voor beiden is het natuurlijk belangrijk dat het wat goeds is. Gin Bijvoorbeeld! Uiteindelijk wil je die fles gin die je aan je vader geeft gewoon samen met hem, geheel of deels, opdrinken. Of samen genieten van die fles die je van je kids krijgt (afhankelijk van hoe oud ze zijn natuurlijk). En anders mogen ze kijken hoe jij ervan geniet.

 

The London No 1 Gin

Deze stijlvolle fles met blauwe gin misstaat in geen enkele drankkast. Deze gin is van Engelse makelij maar van een Spaanse eigenaar. Spanje is immers de bakermat van de gin renaissance in de jaren ’90 van de vorige eeuw. In deze gin is een aantal klassieke ginkruiden gebruikt met wat meer typsiche, zoals bergamot en bonenkruid (salie-achtig). De blauwe kleur is afkomstig van een infusie van irisbloemen na de distillatie. De gin is zoet bloemig met jeneverbes, met tegelijk droog en fris citrus. De afdronk loopt naar wat zoetere smaak.

Drink: G&T of Collins

De lekkerste gins voor vaderdag The London No 1

 

Tanqueray Nº Ten

Dit is wel een klassiekertje hoor. Gebaseerd op de originele Tanqueray London Dry Gin, met 4 botanicals, is deze Nº Ten uitgebreid met Kamille en 3 soorten citrus, waaronder grapefruitschil. Doordat deze gedistilleerd is in de Tiny Ten, de experimentele distilleerketel, wordt deze gin dus Nº Ten genoemd. Jeneverbes domineert in deze smaak duidelijk, maar de smaak is zeer floraal en ondanks de 47,3 % alcohol toch zacht.

 

Mooi om een Martini mee te maken!

De lekkerste gins voor vaderdag Tanqueray No ten

 

Nordés Gin

We zijn weer terug in Spanje, waar deze heerlijke gin uit Galicië wordt gemaakt. Een zeer kruidige gin, op basis van onder andere salie, laurierblad, eucalyptus, munt, citroenverbana en zeevenkel. Daarnaast is de basis van de gin alcohol van de Albariño druif. Dit maakt Nordés Gin tot een van de meest aromatische gins die je maar kan vinden. Nordés Gin is in 2004 door 3 vrienden opgericht: een sommelier, een wijnimporteur en een distillateur. In hun kleine distilleerderij in San Pedro de Sarandón, temidden van de wonderschone natuur, wordt deze gin gestookt.

 

Met deze Nordés Gin kun je mooi een Collins maken.

 

De lekkerste gins voor vaderdag Nordés Gin

Scapegrace

Hoe mooi is het om een Nieuw-Zeelandse gin te zien in een Nederlandse ‘kelderfles’. Dit model fles werd gebruikt door de geneverstokers om zo optimaal mogelijk flessen te kunnen vervoeren. Scapegrace heeft door een uniek proces een echt zwart-gekleurde gin weten te maken. Die roze wordt trouwens als er tonic bij wordt gedaan. Deze gin is bedacht door twee schoonbroers, die hun liefde voor gin deelden. In 2014 openen ze hun eigen distillery. Deze Black is de nieuwste toevoeging, met 12 botanicals, waaronder kardemom, kruidnagel, kaneel en iriswortel.

 

De lekkerste gins voor vaderdag Scapegrace Black Gin

Lowlander I.P.A. Re-Genever

Lowlander kun je met een gerust hart de meest creatieve brouwer van nederland kunnen noemen. Niet alleen op het gebied van brouwen zelf, maar ook op hun marketing. Zo brachten ze al een IPA op basis van gerecyclede dennebomen uit. En natuurlijk scoorden ze een monsterhit met hun Tompoucebier dat ze samen met Hema ontwikkelden. Hun nieuwste product is geen bier, maar wel daarop gebaseerd. Tijdens de lockdown stonden in de horeca de mooiste bieren te verpieteren. Lowlander heeft deze ingezameld en bij Wynand Fockink laten distilleren tot een Genever. Het resultaat is een heerlijk zachte genever, die in de neus al onmiskenbaar I.P.A. heeft. Heerlijke zachte tonen van honing en hop zijn terug te proeven. Een prachtige limited release die je eigenlijk moet hebben. Of geven!

 

Wij adviseren om hiermee een Martinez te maken!

 

De lekkerste gins voor vaderdag Lowlander IPA Re-Genever

 

Alle in dit artikel genoemede flessen zijn ons opgestuurd ten behoeve van reviewing. Het opnemen in dit artikel is zonder financiële tegenprestatie gedaan en op basis van de door ons beoordeelde kwaliteit. Met andere woorden: we proberen je niets aan te smeren wat we zelf niet zouden drinken!

Geen reactie's

Geef een reactie