Meesterchef Chris Naylor opent BBQ-restaurant

Meesterchef Chris Naylor opent BBQ-restaurant

Beoordeel dit

Tijdelijk zomerrestaurant in oudste kapel van Amsterdam

In de maanden juli en augustus opent het tijdelijke restaurant Camping at Olof’s zijn deuren in de oudste kapel van Amsterdam: de Sint Olofskapel aan de Zeedijk. Het wordt een barbecue-restaurant onder leiding van chef Chris Naylor van Michelinster-restaurant Vermeer.

Staycation-restaurant

Het restaurant is een vervolg op Roomservice at Olof’s, het succesvolle pop-up restaurant dat vier jaar geleden op dezelfde locatie zat. Het was het eerste flexitarische restaurant van Nederland. Ook nu vormen verse groenten een belangrijke basis, aangevuld met producten van de barbecue. Het wordt een staycation-restaurant, waar Amsterdammers een paar uur vakantie kunnen vieren. Behalve een restaurant, zijn er verschillende recreatiemogelijkheden in de monumentale kapel die voor de zomer wordt omgebouwd tot kampeerterrein.

Geen verbrande worsten

Chris Naylor: ‘Het restaurant heeft de ontspannen sfeer van een camping, maar je hoeft niet bang te zijn voor verbrande worsten en zwarte kip die je zelf moet klaarmaken. Dat doen wij voor je: heerlijke gerechtjes van de BBQ, met de herkenbare smaken van Vermeer, maar dan voor een toegankelijke prijs.’ Voor 15 euro per persoon boek je een kampeerplaats en krijg je een uitgebreide salade-schotel met mezze-achtige gerechtjes als tabouleh, burrata, hummus. Hierbij kun je van een compacte barbecue-kaart gerechten bestellen, zoals black cod met witte miso, mirin and sake, tonijnsteak met groene kruiden of lamsbout met tarragon ‘boudran’.

Slapen

Anders dan de naam misschien doet vermoeden is het niet mogelijk om te blijven slapen. Amsterdammers kunnen wel een kamer boeken in één van de hotels die meedoen aan de Hotelnacht Summer Staycation.

Camping at Olof’s is vanaf 8 juli dagelijks geopend van 16.00 tot 23.00 uur. Reserveren is mogelijk via www.campingatolofs.nl Ook Restaurant Vermeer is in de zomermaanden geopend van dinsdag tot en met zaterdag.

Geen reactie's

Geef een reactie