Hayman’s Tom Collins

Hayman’s Tom Collins

Hayman’s Tom Collins

 

Voorbereiding:
Het enige wat enkele voorbereiding nodig heeft is de suikersiroop (5 minuten) als je dit niet kant-en-klaar hebt.

 

Bereidingstijd: 2 minuten

 

Benodigdheden:
15ml Suikersiroop
20ml Citroensap
55ml (Old Tom) Gin
aftoppen met soda water

 

Methode: Shake & Finestrain
Garnering: Citroen wedge/schijfje
Glas: Collins

 

Zo maak je ‘m
Voeg je suikersiroop, citroensap, gin en ijs (in die volgorde) toe aan je shaker tin en shaken maar. Finestrain het vervolgens in een Collins glas met ijs en top het af met wat soda water. Geef het tenslotte nog een kleine stir en serveer eventueel met een rietje.

 

Kun je deze cocktail ook als pitcher maken?
Afhankelijk van de grootte van je pitcher kun je de exacte maten simpelweg vermenigvuldigen. Maar als je de bubbel echt wilt houden is het aangeraden om de soda apart bij te schenken bij elke refill.

 

Pro-tip:
Maak ipv gewoon suikersiroop een Oleo-Saccharum met de citroenschillen.

Doe dit door de schillen (schil de citroenen voor het persen) in een zak met suiker te doen en die luchtdicht af te sluiten. Laat dit een dag of iets langer zitten tot de olieen in de suiker geabsorbeerd worden. Hiermee kun je op dezelfde wijze de siroop maken. Dit geeft je siroop een extra dimensie van smaak.

 

Mounir Hamza in bar Feijoa met de Hayman's Tom Collins

Mounir Hamza in bar Feijoa met de Hayman’s Tom Collins

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.