Don Papa Manhattan

Papa’s Manhattan – Balthazar Breij (Rum Barrel West)

FacebookPinterestLinkedInWhatsApp

Oorsprong: De Manhattan is een klassieke cocktail op basis van bourbon of rye, maar kan natuurlijk ook heel goed worden gemaakt met rum. In dit geval heeft bartender Balthazar Breij van de Amsterdamse bar Rum barrel West een twist gemaakt. Hij heeft de vermouth vervangen door port en hier ook marmelade aan toegevoegd. Hierdoor ontstaat een mooie variatie, die door de ingrediënten zowel zoet als complex is. Een heerlijke cocktail voor de echte cocktail aficionado.

 

Moeilijkheidsgraad
Als je kan stirren is dit een makkelijke cocktail om te maken.

 

Toegankelijkheid
Wat complexere smaken, maar een zoetere cocktail en daardoor toegankelijk, doch sterk.

 

Als je deze lekker vindt, probeer dan ook…
Dutch Burns
Manhattan
Old Fashioned

Don Papa’s Manhattan

Voorbereiding
1 minuutje alles klaarzetten: Don Papa Rum, port en marmelade plus je tools.

 

Bereidingstijd
7 minuten

 

Benodigdheden
50ml Don Papa Sherry Cask
30ml Ruby Port
1 Barspoon Orange Marmalade

 

Methode: Stir
Garnering: Orange Zest
Glas: Martini

 

Zo maak je m
Voeg alle ingredienten toe aan een mixing glass, stir & strain in een voorgekoelde cocktail coupe.

 

Pro-tip: Je kan de rode port veranderen naar een andere versterkte wijn.

 

Balthazar Breij Rum barrel West Papa's Manhattan