Last Word
Oorsprong
De Last Word cocktail is rond 1915 beacht in de Detroit Athletic Club, waarschijnlijk door de bartender Frank Fogarty. Doordat de cocktailcultuur vlak daarna ondanks, of eigenlijk dankzij de Prohibition een enorme vlucht nam werd deze erg populair. In 1951 wordt de cocktail nog opgenomen in Ted Soucier’s boek Bottom’s Up, maar eigenlijk was de cocktail toen al ver over z’n hoogtepunt heen.
Pas als pre-prohibition cocktails begin 2000 weer worden ontdekt door een nieuwe generatie bartenders wordt de Last Word weer tot leven gewekt. Het is Murray Stenson, werkzaam in het Zig Zag café te Seattle, die de cocktail uit het boek Bottom’s Up oprakelt. De afgelopen jaren zijn er talloze variaties hierop over de hele wereld opgedoken, wat weergeeft hoe mooi in balans deze cocktail is.
Moeilijkheidsgraad
Als je kan shaken kun je deze cocktail maken. De ingrediënten zijn iets minder doorsnee en daardoor minder vaak te gebruiken.
Toegankelijkheid
De Last Word is niet een heel toegankelijke cocktail, wat komt door de Chartreuse. Het is echt een ‘bartender’s drink’. Voel jij je een beetje bartender, dan drink je dus deze cocktail.
Als je deze lekker vindt, probeer dan ook
Beebalm
Daiquirí
Hanky Panky
Manhattan